Bruiloft en meer... vanuit het hete Zuid-Afrika!
Door: Moon
Blijf op de hoogte en volg Ramona
02 November 2010 | Zuid-Afrika, Kaapstad
Na een interessant contract op de Westerdam, waar ik ook nog in Israel en Egypte ben geweest, ben ik nu in Zuid-Afrika.
Het was een super drukke laatste cruise vanwege lastige paspoort en immigratie-vereisten voor vooral Israel, maar ook andere landen. Ondanks dat ik het zo druk had, ben ik wel in een Egypte van 8u 's ochtends tot 8u 's avonds op een tour geweest naar de pyramides in Cairo. Dit was echt geweldig om meegemaakt te hebben en was t dus ook waard om de dagen er na te moeten knallen om alles af te krijgen voordat ik naar huis ging.
Thuis was ik voor het eerst sinds Gillie en ik het huis hebben (bijna een jaar) 6 dagen samen thuis! Joehoe! Vond het echt super om samen met mijn sjattie in ons paleisje te zijn. In die 6 dagen naar de woonbeurs geweest en overal woonshoppen! Als het goed is hebben we het een en ander nog net voor kerst, maar we zijn nog lang niet klaar.
Ik kwam 1 oktober 's avonds thuis en 7 oktober vertrokken we 's ochtends weer naar Schiphol. Gillie moest weer aan het werk op de Noordam en ik ben 2 weken met hem meegegaan als gob, oftewel 'girlfriend onboard'. Gillie had dagdienst en elke avond vrij, dus dat was wel gezellie. Verder in leuke plaatsjes geweest; Rome, Civitavecchia, Cannes, Livorno, Lucca, Erice, Napels, Tunis, Barcelona.. en dat was het zo ongeveer geloof ik. Lucca en Erice (beide Italie) niet direct met schip, maar trein/taxi naat toegenomen. Deze twee plaatjes zijn allebei super gezellig en mooi.
21 Oktober weer naar huis. Vloog vanaf Barcelona naar Brussel. De vlucht geen veel sneller dan de 4 uur durende treinreis naar huis. (beetje verwend dat mijn vader me altijd komt halen, maar die kon dit keer niet). Snel eten en naar San's verjaardag! (Wat is Ise gegroeid en wat een mooi meisje) Zo kon ik op 23 oktober ook nog Wesly's verjaardag meepikken die we 's avonds nog doorgevierd hebben in het Casino. Leuk voor mij om vele oude collega's weer te zien... Na 6/7 jaar, werken er nog steeds dezelfde mensen!
25 Oktober vloog ik vanaf Dusseldorf via Londen en Johannesburg naar Bloemfontijn in de Freestate in Zuid-Afrika, waar ik na 22 uur vliegen/wachten aankwam. Paar daagjes bij Wilma's moeder op de boerderij (in the middle of nowhere) doorgebracht. Lekker rustig en voelde me er meteen weer thuis. Nog wat NL's muziek mee uitgezocht voor Evert en Wilma's bruiloft.
Werd met lekker, maar vooral VEEL eten verwend. Op donderdag een 'braai' (BBQ) bij Wilma's broer 'Henty' met haar andere broer en vader en aanhang. Ook Evert's zus en man waren er bij... Een grote groep en erg gezellig. Een braai is anders dan een bbq in NL... hier zit je eerst twee uur bij een kampvuur voordat je echt begint te braaien en eten... heel gezellig!
Vrijdag gingen we naar Bona Bona, het park waar Wilma en Evert gingen trouwen! Hier ontmoette ik Jeanine en Bob, waar we met zn drieen een schattig tropisch hutje deelde. Hier zat ook weer een soort van self service bar met kampvuur-circle bij, waar dan 's avonds met wat familie en vooral Zuid-Afrikaanse vrienden van Wilma gebraaid werd... een super gezellie Pre-Party! Kende veel vrienden van 3 jaar geleden en was super om bij te kletsen. Grappige was dat bijvoorbeeld Sonja... drie jaar geleden zwanger was en nu weer eenzelfde dikke buik had... nu van de tweede! Ook zag ik Lize weer die laatst een keer met Wilma een week bij mij is geweest. Een en al gezelligheid! Balen alleen dat Gillie niet meekon. Mja, moet iemand werken he?!
Dag erna de bruiloft... 's ochtends eerst een game drive... Aangezien we bij aankomst in het park al meteen neushoorns, allerlei bokken en zebra's zagen... viel die game drive een beetje tegen... maar toch wel leuk en vooral veel gelachen. Ook leeuwen bekeken, maar die zaten achter hekken in dit park. 's Middags hebben Jeanine en ik een lekkere hotstone full body massage genomen..... hmmm heerlijk en zo goedkoop vergelijken met NL. Vervolgens snel douchen en optutten voor het grote moment... de bruiloft! De dienst was heel mooi, spontaan en zelfs grappig! Hun ringendrager (2.5j) was in slaap gevallen en Wilma's tweelingbroer nam zijn functie spontaan over. Daarna NL's kaasjes met cherry.... vervolgens een diner en feest. Anders dan een bruiloft in NL en erg leuk om weer mee te maken.
Toen ik aankwam in Zuid-Afrika, vroegen Evert en Wilma mij of ik een "heildronk" voor hen wilde doen. Ik verstond "huildrank" en dacht dat ik een sentimentele speech moest geven haha... Maar het was inderdaad een speech voor en over het bruidspaar! Wow... was ff nerveus zeg, maar het was erg goed gegaan en ze waren en erg blij mee. De dienst en vrijwel alles was in het Afrikaans... super taaltje!!! Kan het goed verstaan, maar als ik Nederlands spreek, word ik niet altijd begrepen.
Oeps, internetcafe gaat sluiten waar ik nu zit in Kaapstad... Ondertussen met Bob en Jeanine richting zuiden gereden met huurauto... Maaruhh sorry... moet gaan!
6 November weer thuis trouwens... dan snel naar Es en Wes, want die hebben op Evert en Wilma's trouwdag een dochtertje gekregen: Lieke!!!
Veel liefs,
Moon
11 November 2010 - 14:17
Esther:
Heej Ramona, ik ben net je verhaal aan het lezen en krijg ondertussen weer een sms van jou... Doet met denken aan het ziekenhuis, toeval? Word er bijna bang van! x Es. -
15 November 2010 - 16:38
Gonda:
Hi Moon,
Ik lees nu pas je 'laatste' berichtje. Weer een leuk verhaal om te lezen! Eerst lekker bij Gillie op de boot en daarna Zuid-Afrika.....heerlijk! Rinaldo en ik zijn nog aan het kijken wat onze honeymoon bestemming volgend jaar wordt. Als ik jou verhaal over Zuid-Afrika lees, lijkt me dat ook wel erg leuk. Je moet zondag maar wat tips geven! Heb je trouwens nog leuke dingen die je kunt gebruiken voor jullie huis?
Tot zondag, gezellig!
Knuffel,