8000 km in 18 dagen!!!

Door: Moon

Blijf op de hoogte en volg Ramona

30 Juni 2005 | Australië, Sydney

Hallo allemaal!!

Sorry dat jullie zo lang hebben moeten wachten voor een nieuw verhaal.. maar 'no worries' ben nog tip-top in orde! Hebben zoveel gereden, gezien en gedaan... dat internetten verspilde tijd zou zijn! Heb nu dan ook zoooooveel te vertellen dat ik 't vast vandaag niet af krijg, maar goed zal 'ns beginnen..

Woensdag 8 juni vlogen we dus naar Perth. Op het vliegveld moest Jeanine haar schoenen uit doen en ook door de band laten gaan haha (in Sydney is ze ook al uitgebreid gecheckt, erg lachwekkend) en toen we in Perth aankwamen, kwam er meteen zo'n beveilings-hond op ons afrennen en aan onze tas snuffelen! Je mag meestal geen groente en fruit van de ene naar de andere staat meenemen, vandaar! We hadden niks bij ons wat niet mocht.. maar denk dat ons Woolworths (DE supermarkt hier) tasje nog een beetje naar ui en knoflook rook! ;-)

We namen een shuttlebusje naar Northbridge (noorden van Perth) waar we in het City&Surf Hostel sliepen. Er werd ons meteen medegedeeld dat we om 19u klaar moesten staan om met 't hostel naar een pub te gaan, waar je 'n barbi (bbq) voor 5S kreeg! De bbq stelde zoals gewoonlijk niet veel voor, maar het was wel erg gezellie! Jeanine en ik hebben zelfs nog voor een volle pub met een live-bandje meegezongen! 'Left a good job in the city... working for that man every night and day' Hier kon je 250S mee verdienen, maar dit heeft niet zo mogen zijn haha! Onze hostelreceptionist won... dus kregen toch nog gratis drankjes! ;-)

Oja.. Joanne, dat Ierse meisje waar ik mijn verjaardag mee gevierd heb in Alice Springs, stond hier achter de bar te werken! Toevallig he?!

De volgende dag (donderdag) hebben we Perth verkend. Het regende echt pijpenstelen, maar dat mocht de pret niet drukken. We gingen eerst naar Kings Park, waar je een heel mooi uitzicht over de stad en de Swan River had. Daarna nog ff gecheckt of je goed kan shoppen in Perth.. ja dus haha.. Maar ik heb heel beheerst niks gekocht! 's Avonds hadden we in Fremantle (toeristisch plaatsje aan de kust met veel pubs en restaurantjes) met Marcel, Sam en Jake (zoon en kleinzonen van Jos en Luise) afgesproken en hebben we heerlijke pizza gegeten. Ken ondertussen bijna de hele familie Gelissen haha! En allemaal even aardig en gastvrij! Thanks!!!

Vrijdag was 't zover... dag 1 van onze 'roadtrip' met onze super-de-luxe campervan! En Harry... het was een Toyota, dus 'no worries'! thihi
Hij was echt relaxed; je kon er staand in koken, 2gaspitjes en een grilletje, wasbakje, kastjes, tafel met twee banken (werd 's avonds 't bed)en 'n knus gezellie sfeertje.. top!
We moesten de eerste dag een beetje op gang komen en waren uiteindelijk pas laat 'on the road'! We reden richting Margeret River en op een gegeven moment hadden we op nog steeds onverklaarbare wijze, de zee aan de verkeerde kant. Het werd dan ook al donker toen we in (of vlak voor??) Margeret River waren. Jeanine heeft trouwens de eerste dag gereden! Toen we op zoek waren naar een gratis camp-plaatje, wilde ze draaien op de parkeerplaats van een winkel... en aangezien die winkel al gesloten was, vonden we dat wel een ideaal plekkie en zijn we daar ons eerste nachtje blijven staan! Lekker geslapen, maar wel errug koud 's nachts!

Zatermorgen besloten we het wijnproeven in Margeret River maar over te slaan, maar stopten we wel nog ergens om ff een fotootje te maken. Toen we terug kwamen (detailtje.. ik reed) startte onze campervan niet meer.. en ja hoor, ik had natuurlijk de lichten aan laten staan!
We gingen maar weer 't dorp in op zoek naar hulp. Ik sprak een echte ozzi-bouwvakker aan en hij had geen startkabels, maar zou wel 'ns komen kijken! Jeanine ging achter 't stuur en ik met die kerel duwen! We duwden 'm achteruit een beetje berg op! Op een gegeven moment... roept die kerel 'Put it on the brake!' en Jeanine antwoordde daarop 'no brake'... Hij weer 'Put it on the brake' en zij weer 'no brake!'. Ondertussen kwam de 'van' weer naar beneden rollen.. en ik kon bijna geen woord uitbrengen door 't lachen haha! Jeanine dacht namelijk dat hij zei dat ze 'm nog op de handrem had staan! haha
Uiteindelijk ging hij zelf maar ff achter het stuur zitten.. en kreeg hij 'm easy weer aan de praat!
Eindelijk weer verder.. op naar Augusta, waar 't DE tijd was om walvissen te spotten.. maar helaas pindakaas.. hebben wij er uiteindelijk toch echt geen gezien! Iets verderop was Cape Leeuwin, 't zuidwestelijkste puntje van OZ, waar de 'Indian Ocean' samen komt met de 'Southern Oceans'. Het waaide echt keihard en we kwamen nauwelijks vooruit toen we naar het lighthouse liepen! De zee was geweldig, super wild! Je zag midden in de zee 't water meters de lucht in vliegen, super! Zo heeft het slechte weer, toch ook nog z'n voordelen! Albany zou onze eindbestemming zijn die dag, maar het werd al donker, dus zijn we maar iets eerder gaan 'kamperen'. In OZ is 't namelijk niet verstandig door 't donker te rijden. Vrijwel nergens straatlantaarns en voor je het weet heb je een kangaroe tegen je auto! We parkeerden onze van ergens in een woonwijk in Walpole langs de weg!

Zondagmorgen reden we eerst naar het infocentre in Walpole, waar een vriendelijke man heel enthousaist vertelde, wat we allemaal 'moesten' gaan doen! Onze eerste stop was Denham, niet veel bijzonders.. alhoewel?? ff een '2L-pak' Port gehaald! Daarna naar de 'Valley of the Giants', een bos met hele grote bomen! We deden er de bekende 'Tree Top Walk', 600 meter over een steigerachtige loopbrug over de toppen van deze mega bomen! Het waren trouwens vooral Kauri-bomen, die ik met Ralf in NZ ook al gezien had!

Nu zou je denken dat je van fouten leert.. maar toen we weg wilden rijden startte de auto weer niet.. en ja hoor 'weer de lichten aan'! (detail; ik was 't nie dit keer!) Jeanine haalde er 'n paar sterke mannen bij en dacht dat ze nu wel zelf de auto kon starten! Maaruh.. toen de 'van' na hard duwen, weer helemaal naar beneden was gerold... waren we nog geen stap verder haha! Ik ging 'n beetje rondvragen voor startkabels en uiteindelijk waren er vier auto's bij betrokken om ons te helpen thihi! Toen konden we eerst de accu ook nog niet vinden haha.. maar uiteindelijk kwam 't natuurlijk weer helemaal goed!

We reden verder naar 'Frenchman Bay'. Dit was echt super indrukwekkend! Ik stond te trillen op mijn benen... en kon het niet helpen dat ik ff aan de tsunami moest denken! De zee was zo wild!!! Wat een geweld... de golven klotsten mega hoog tegen de rotsen op en dit maakte een hels kabaal! We wandelden naar het lighthouse en ook richting het strand... maar dit paadje konden we niet uitlopen, want daar vloog 't water ook overheen! We waren echt allebei sprakeloos!
We reden iets verderop naar 'The Gap' met 'blowholes'. Zoals de namen al zeggen... een heel diep gat in de rotsen waar het zeewater zo'n 20 (?) meter de lucht in vloog! We waren kletsnat!!! Daarnaast nog ff naar 'The Natural Bridge', een door rotsen gevormde brug in de zee.

Drijfnat, ijskoud, maar zonder spijt en met een mega ervaring rijker gingen we weer verder met ons campervannetje! Mijn spijkerbroek droogde redelijk snel op het dashboard! Je moet inventief zijn he?!
We reden door tot Jerramungup, 'n mini-dorpje op de weg naar Esperance, waar we op een camping gingen staan! Werd toch tijd om weer eens te douchen ;-).

We lagen al aardig achter op ons strakke schema en besloten toen maar elke dag om 6 uur op te staan... en dit hebben we ook nog echt gedaan ook!!! We reden maandagmorgen naar Esperance, waar we de 'Great Ocean Drive' deden. Was weer helemaal geweldig! Nien en ik zijn allebei helemaal fan van de zee! Ondanks dat het voor de vierde dag op rij weer regende...genoten we met volle teugen! Al is 't toch wel balen als je dan hoort, dat jullie in NL hartje zomer hebben!

We reden door naar 'Cape Grand National Park' waar we ook overnacht hebben. Er waren twee campings, waarvan eentje half onder water stond. We vonden een mooi plekje met uitzicht op een wit strand met een prachtige blauwe zee. Deze baai heette erg toepasselijk 'Lucky Bay'! We hadden 's nachts 't idee dat we gingen vliegen met de camper, maar we stonden de volgende morgen toch nog op dezelfde plek!

Dinsdag (ondertussen alweer 14 juni) waren we om 7.30uur al de Frenchman's Peak aan 't beklimmen! En echt beklimmen.. 'op handen en voeten'!!! Het begon met een wandelpaadje, maar dat hield al snel op! Was vrij steil en ook glad! Ook de paaltjes die we moesten volgen, lagen soms om of waren afgebroken... of helemaal niet meer te zien! We waren de enige auto op de parkeerplaats... en als we tijdens het klimmen omkeken, leek 't wel alsof we alleen op de wereld waren. In de verste verte, geen bebouwing of wat dan ook te zien... alleen maar mooie natuur! Vond het op zich wel een beetje gevaarlijk! Kan me niet voorstellen dat je zoiets in NL zonder gids of zonder 'gezekerd te zijn' mag doen, mja... dat maakt 't natuurlijk ook wel weer avontuurlijker!!! Toen we bijna op de top waren, konden we geen paaltjes meer vinden en bleken we achteraf een steile afkorting genomen te hebben! Van het beloofde uitzicht was niet veel te zien, want we zaten midden in een wolk! Daar was wel een gaat in, waardoor we toch wel wat leuke fotootjes hebben kunnen maken! Tijdens de afdaling kwamen we warempel nog een andere beklimmer tegen ook!
Op weg naar deze peak heeft Jeanine trouwens haar eerste kangaroes gezien! We zagen er echt veel rondspringen!!!

Daarna begonnen we aan onze lange rit naar Hyden, een klein dorpje waar de 'Wave Rock' is. Een grote rots in de vorm van een golf, echt heel erg gaaf! Echt coole foto's gemaakt! Vervolgens gingen we even stiekem douchen op de bijliggende camping en toen weer op zoek naar een gratis camp-plaatsje! We zagen ergens een vrachtwagen staan en vroegen de chauffeur of hij wist of wij daar ook mochten staan. 'No worries' en hij bood al meteen zijn gas-bbq's aan haha. Maar die hadden we niet nodig natuurlijk!

Klaar om naar bed te gaan, liepen we nog even naar een 24uurs tankstation om naar de wc te gaan. Op weg daar naar toe hoorden we ergens muziek, dus dachten we 'hier kunnen we vast ook naar de wc'. Ik deed de deur van die pub open en toen werden we bekeken door allemaal mannen met dezelfde truien aan! We liepen snel naar de wc en besloten toch nog even iets te drinken. Er kwam meteen een man naar ons toe, die vroeg waar we vandaan kwamen en zo. Hij had zelf ook gereisd toen hij jong was en wist hoe dat was... dus hij vond dat we die avond geen drankjes hoefden te betalen! Hij bleek de manager van een 'agricultural company; Elders' te zijn, soort boerenbond of zo. Hij had 't maar steeds over de Rabobank, waar ze veel zaken mee deden. Maar goed, ze hadden een conferentie en personeelsfeestje in Hyden en daar waren wij dus in beland! Erg gezellie! Toen om 23uur de kroeg al dicht ging, ging het feestje buiten verder en kwam die manager ons nog wat 'take-aways' brengen. Hij ging nog een speech geven (vrij serieus) en toen zei ie op eens 'Verder moet ik nog mededelen dat we twee internationale gasten hebben uit Nederland... Ramona en Jeanine.. en ze gaan hun volkslied voor ons zingen!' Ik probeerde er nog onderuit te komen en zei dat we eerst het Australische volkslied wilden horen, maar toen begonnen zo'n 30 man luid en duidelijk te zingen... Dus hebben we daar uiteindelijk met z'n tweeen lekker vals het Wilhelmus gezongen!!!
Om 1.30uur waren we weer in ons campertje... zo werd ff plassen, dus nog een gezellie avondje uit met de ozzi-boeren haha!!!

Met 1918 op de km-teller stop ik even mijn verhaal.. Hoop dat 't niet te veel is voor jullie om te lezen haha! Jullie houden nog 6000 km van me tegoed!

Wel nog even snel vertellen dat Ralf nog twee weken naar Thailand komt!!! Helemaal geweldig! Hij komt me persoonlijk maar ff naar huis halen haha! Hij komt van 17 tot en met 30 juli! Ik heb mijn vlucht nog kunnen verzetten van de 29e naar de 30e en nu komen we 30juli allebei rond 9.30uur aan op Schiphol, alleen niet met hetzelfde vliegtuig!

Tot de volgende keer... en wederom bedankt voor alle leuke reakties!

Liefs, Moon

Ps: Hey Muh... sorry dak je verjaardag vergeten was!!! Forgive me! Alsnog van harte gefeliciteerd met je ... (zal 't maar niet op internet zetten he?)haha kuss

• 30 Juni 2005 - 12:13

Lilian Koetje:

Ha die Ramona wat een story en dat pas voor 1918 km, ik heb denk ik een paar weken nodig om bijgekletst te worden geweldig maar ik begin me al te verheugen nog een klein weekje en onze globe trotter is weer in ons midden heerlijk geniet er nog maar ff van en ook nog met Ralf samen in Thailand sjiek voor je.
    Veel plezier van Lilian

• 30 Juni 2005 - 15:22

Esther:

Heej!! Gelukkig dat alles zo goed gaat met jullie!! Wat een verhalen, ongelooflijk gewoon!! En super dat Ralf je 'effe' komt halen aan de andere kant van de wereld!! Geniet geniet geniet!!!! Liefs, Es.

• 30 Juni 2005 - 15:41

Marleen:

Hoi Ramona, dat was een heel verhaal zeg en nog maar 't begin. Hoop snel de rest te kunnen lezen. Fijn dat je zoveel mensen hebt leren kennen in je Aussie tijd. Ik wens je alvast een hele fijne tijd toe in Bangkok en samen met Ralf een mooie afsluiting van je jaar Down Under. Ik zie je vast nog een keertje. Groetjes, Marleen.

• 01 Juli 2005 - 15:38

Ka:

He Moontje!!!
    Je bent vanaf nu mijn grote voorbeeld! Dit wil ik ook. 't Is gewoon te geweldig voor woorden! Ben ook weer blij als je weer terug in NL bent hoor, kunnen we lekker met zn allen op stap!!!
    Dikke kus Ka

• 10 Juli 2005 - 06:54

GRUNN 1:

Hey ramona met de zachte G

Zo te horen vermaak je je nog goed. Wij varmaken ons ook nog prima! alleen missen we jullie gezelligheid en jullie luxe bus ;-)wel.

Gisteren zijn we naar Litchfield NP geweest, erg mooi al die watervallen (nog bedankt voor de tip!)

Nou nog heel veel plezier in thailand! Laat ons ons even weten welke plaatsen we zeker niet moeten missen over 5 maanden!

Groetjes Eelke