Alweer bijna drie weken aanboord!!
Door: Moon
Blijf op de hoogte en volg Ramona
16 November 2006 | Mexico, Mexico-stad
Tijd voor een update! Belde vannacht mijn vader en kreeg op mn kop dat mijn volgende bericht zo lang op zich laten wachten… Mja… als ik te vaak schrijf heb ik niet veel te melden, aangezien ik elke week dezelfde cruise doe! Al klopt dat dan toch ook weer niet… want maak altijd wel wat mee!
Zoals ik in mijn vorige bericht al zei, waren mijn eerste twee weken ‘Jazz Charter cruises’. Dit houdt in dat een Jazz organisatie het schip zeg maar ‘gehuurd’ heeft. Gasten kunnen die cruise alleen via die organisatie boeken en zijn dus allemaal Jazz liefhebbers. De Jazz groep had ook de muziekanten geregeld. Schijnen zelfs bekend te zijn… Patty Austin, Dave Koz… en nog een paar andere die handtekeningen uit aan het delen waren… Maar ik had nog nooit van ze gehoord!!
Zo’n cruises zijn heel anders dan de normale cruisen. Overal is muziek, overal is het feest… gasten zijn allemaal vrolijk en hebben dus weinig te klagen! Ook heeft de organisatie een eigen hospitality desk… waardoor veel mensen de Front Desk niet nodig hebben…. Mooi toch! Haha
Na het werk ook ’s avonds regelmatig naar een show gaan kijken of lekker gaan dansen in het Crow’s Nest… een van de gasten-barren! Heel veel crew gemengd met vooral zwarte goed dansende gasten haha. Engineers, brug officieren, de kapitein… iedereen ging helemaal los… super lachen!
Het werk bevalt ook heel goed! Het team is super leuk, al gaat nu wel een voor een iedereen weg. Heb sinds zaterdag ook al weer een nieuwe baas. De eerste weken met Aaron gewerkt, een jonge Canadees… en werk nu met Dustin… ook een Canadees… maar mega homo haha. Hij is echt grappig! In Januari komt Aaron weer terug. Verder toch nog best veel bekende gezichten van de Veendam hier!
Verder is de Front Office heel erg goed georganiseerd. Overal zijn standaard procedures voor. Ook is het computer systeem, Fidelio, veel moderner en makkelijker in gebruik. Wel weer veel te leren… maar dat gaat allemaal al redelijk goed.
Met het schip op zich gaat het een beetje minder! Voordat ik aan boord kwam was een van de twee ‘azipods’ kapot gegaan. De azipod zorgt zeg maar voor de power van de propeller. Hiervan zit er een stuurboord en een bakboord. Er werd verder gevaren met een functionerende azipod. Das verder geen probleem, maar daardoor gaan we veel langzamer. Ze hadden twee van vier schoepen van de propeller afgehaald, omdat deze niet draaiend slechts voor tegenkracht zorgden. Zo hebben we twee cruisen probleemloos gevaren, maar wel iets minder tijd in de havens gehad. Ondertussen werd er natuurlijk hard gewerkt om het weer aan het functioneren te krijgen.
Afgelopen zaterdag was het dan zover, hij deed het weer… en we gingen twee uur later dan gepland uit San Diego weg, omdat de duikers onderwater nog bezig waren om de schoepen er weer op te zetten! Nou… we waren goed en wel weg en hij stopte er weer mee! Zo begint het verhaaltje dus weer van voor af aan… De hele route van deze cruise is omgedraaid en we zijn in twee havens maar een halve dag in plaats van de hele dag… Je kunt je wel voorstellen dat de gasten daar niet vrolijk van worden! En dan waren we gister ook weer eens vertraagd, omdat het anker klem kwam te zitten, toen het naar binnen gehaald werd. Ik kon er eigenlijk wel om lachen! Thihi. Maak jullie in ieder geval maar geen zorgen, want de veiligheid van het schip is nooit in gevaar geweest.
Verder zijn de regels voor officieren wat beter geworden!!! Geloof het of niet… maar ik mag gewoon roomservice bestellen 24u per dag!!! Klinkt heel goed, maar ik heb er nog eigenlijk geen gebruik van gemaakt. Ga ’t wel een keertje doen hoor.. maar niet te vaak… Die mannen hebben het al zo druk… als ze mij dan ook nog eten moeten komen brengen, maar wel lekker luxe natuurlijk dat het kan.
Ook mogen we nu in de passagiers gym sporten en das toch wel een stuk beter dan de crew gym! Heb goede voornemens om hier wel veel gebruik van te gaan maken haha! Ben in de eerste twee weken maar 1 keer geweest… en deze week al 2 keer… dus ben op de goede weg!
Kan nog wel even door blijven vertellen… maar vrees dat de meeste mensen mijn verhaal nu wel lang genoeg vinden!! Hoop dat jullie weer veel berichtjes achterlaten… altijd leuk.. en zo blijf ik ook een beetje op de hoogte!
Veel liefs,
Moon
Ps: Ome Tjeu, Ellen en Janneke… allemaal van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag!!!!
16 November 2006 - 09:24
Cindy Van Minli:
hey ramona,
heb weer op het puntje van mijn stoel zitten lezen, van mij het wel langer hoor, krijg er geen genoeg van. je hebt plezier en je zit veilig, twee heel belangrijke dingen. dus nog veel plezier en blijf veilig. tot de volgende keer (iets sneller aub) groetjes uit limboland -
17 November 2006 - 02:35
Mir:
He Moon,
Leuk zeg al die verhalen van je!!! Zeker omdat in hetzelfde schuitje (letterlijk en figuurlijk hihih) zitten. Ik ben blij te horen dat het je goed bevalt op de Vista class. Nog een contractje hierna?? Wat leuk zeg dat Dustin je GRM is. Doe hem maar de groetjes! Zijn zus Amber is mijn GRM op de Amsterdam geweest. Die twee weten allebei wel wat feesten is:)Nog drie nachtjes en dan ga ik naar huis!!! Eindelijk vakantie!! Ik ga zometeen mijn trunk eens inpakken....hopelijk tot gauw!
Veel liefs,
Mir -
18 November 2006 - 10:43
Ome Tjeu En Tante Ne:
Hallo Ramona .
Nog bedankt voor de felicitatie,laat je maar goed verwennen op de cruise.Zelfs Sjors uit Winnipeg kan je nu volgen leuk he, -
20 November 2006 - 16:37
Gonda:
He die Moon,
Leuk om weer je verhalen te lezen! Geniet ervan!
Dikke knuffel Gon -
14 Oktober 2024 - 20:36
Viyen:
Ik ben weer op de hoogte
wel een sprong terug in de tijd
dikke knuffel [e-1f9f8] Viyen.