Snorkel trip, jungle tour.. en werken ;-)
Door: Moon
Blijf op de hoogte en volg Ramona
20 Oktober 2005 | Brazilië, Brasilia
Hoe is het met jullie allemaal? Lang niks meer geschreven. Even snel inhalen!
Laatste bericht was na Huatulco, Mexico.. Heb gewoon een lijst naast me liggen om te checken waar ik ondertussen allemaal geweest ben haha!
Vanuit Huatulco zijn we naar Puerto Caldera, Costa Rica gegaan, maar helaas had het voor mij niet veel nut om hier van boord te gaan. We lagen geankerd, wat inhoudt dat de gasten met kleine bootjes aan wal gebracht worden. Dan moet de crew eerst wachten tot alle gasten van boord zijn... dus dat duurt wel ff.. en dan was het vervolgens nog 45 min met een shuttle busje naar de 'town' en om 12.30uur moest ik werken, dus helaas... moest ik t maar doen met een paar fotootjes vanaf het dek!
Vanuit Costa Rica richting Panama Kanaal! Maar eerst nog een feestje! 'OB in the Crow's Nest'. Dit zegt jullie natuurlijk weinig, maar het houdt in ' the officers-bar in een 'gasten-bar'. Om de gasten te laten zien hoe wij 's avonds feesten... uhum... was natuurlijk heeeel anders, maar wel echt gezellie. Iedereen kreeg drie gratis drankjes... en vervolgens rinkelden de rijke gasten wel de bel! haha De Nederlandse hotelmanager zette allemaal nl's muziek op.. was wel grappig!!
Maar goed... als ik me niet vergis.. was dat het feestje waarna ik de volgende morgen weer om 6.50 opstond om de doorgang van de eerste sluis van het Panama kanaal mee te maken! Best indrukwekkend dat zo'n mega schip door zo'n mini sluis gaat. Geloof dat er aan beide kanten nog een halve meter over was! Heel wat fotootjes geknipt en toen weer terug naar bed om vervolgens weer te werken.. want dat doe ik toch nog steeds het meeste van mijn tijd!
Volgende haven was Oranjestad, Aruba! Samen met Yinkee, een van de meiden van de Front Desk wat rondgelopen over een marktje en toen zij weer moest gaan werken, heb ik in mijn eentje de lokale bus naar het strand genomen. Vond het wel spannend... maar hopen dat ik de bus terug ook weer op tijd vond... maar dat ging prima! Echt relax op strand liggen te smsen.. want mijn foon werkte op eens! Ik keek hoe laat het was en had op eens bereik, helemaal geweldig! Zie je.. mis jullie toch wel... want was helemaal gelukkig om weer contact te kunnen leggen met ons kikkerlandje! Wel was het echt heet joh!
Toen op naar St George's, Grenada. Ik was aan het werk en Yinkee vroeg op eens of ik mee met een tour wilde. Gasten die niet konden gaan, hadden haar twee tickets gegeven. Maar de tour begon om 12 en ik moest tot 12.30 werken, dus kon eigenlijk niet. Ik probeerde Ilse (de andere supervisor) te bellen, maar ze was niet in haar cabin. Probeerde het 11.50 nog eens.. en ze zou zo snel mogelijk komen en mijn baas vond t goed dat ik dan alvast ging, joepie!!! Maar wat voor tour wist ik niet eens. Yinkee was ondertussen al weg en dacht dat ik niet mee ging. Sprak een gast me nog aan... rrr... en toen was t al 12 uur geweest! Ik rennen naar mn cabin... kon mn sleutel niet vinden.. stress,stress... hij stak nog op mn deur thihi.. Snel,snel uit mn uniform.. ik pakte mn ship-ID en mn tas... en hoopte dat er iets nuttigs in mijn tas zat... geen tijd! Ik haaste me van het schip af... en uiteindelijk kon het busje waar ik mee mee moest, nog net tegengehouden worden!
Zo wat voor tour?? Kwam toen ter sprake! Een cruise.. hmm klinkt goed! Zitten we op de boot.. komt er allemaal snorkel materiaal te voorschijn!!! Ojee.. Yinkee en ik hadden allebei geen bikini aan! Maar dat hield ons natuurlijk niet tegen! Een gast bood me al een broek aan, maar die paste niet. Een ander meisje van het schip gaf me haar mini parero/sarong en daar maakte ik een soort luier van haha... verder gewoon mn bh en hempje! haha Was echt lachwekkend! Snorkelen was wel gaaf... maar na OZZI... kan t volgens mij nergens meer beter! Vervolgens was onze tour te laat terug... en staan allemaal mensen vanaf het schip te kijken hoe je aan komt lopen! Net alsof je de koningin bent ppff. Uiteindelijk moesten we nog super lang op een 'lecturer' wachten...
Op zaterdag 15 october zijn we de 'equator' gepasseerd! Dit werd (een dag van te voren) met een speciale ceremonie gevierd! Helaas heb ik alleen de foto's kunnen zien omdat ik 'nt werken was.. al ben ik zo wel weer bespaard gebleven... want als je voor het eerst de 'equator' passeert, zou je de pineut moeten zijn. Zoals ik al.. heb het gemist, maar het was een soort toneelstuk... waarbij dokters... de nieuwelingen toetakelen. Ze moeten een enorme vieze grote vis kussen... en daarna over een band met tomatenketchup, mosterd en whatever... en werden vervolgens in het zwembad gegooid!
En vanaf zaterdag varen we dus op de Amazon River! Bruin water! Oja... we moeten heel zuinig zijn met het water, omdat ze normaal 'drinkwater' van zeewater kunnen maken op het schip.. alle apperatuur aanwezig, maar dat werkt alleen voor zoutwater en kan niet met het water uit de Amazone. Mogen geen kleren wassen deze week! maar ik stink nog niet hoor!
En nu zijn we dus in Brazilië!! Zondag in Santerem geweest. Niet veel te beleven op zich,omdat op zondag alles dicht is. Maar met 4 andere mensen van het schip, waarvan 1 braziliaanse meid.. hadden we een taxi naar het strand genomen! Die mensen spreken echt geen woord engels, dus was blij met onze tolk!
O my god... mn bericht is er nog joepie! Had bovenstaande getypt en toen ik klaar was, was de satelietverbinding verbroken... en vreesde ik alles kwijt te zijn!
Kom net van het Boi Bumba Festival af! Echt een super show! Allemaal Brazilaanse dansers en grote dieren (carnavalswagen-achtig) waar ze dan op of in stonden. Echt gaaf! Kon alleen niet tot het einde blijven... want moest om 17 weer aan boord zijn en dat is het nu! Ga douchen, eten en weer werken!
Tot snel!!
Liefs, Moon
Ps: Ome Gerard en tante Annie... gefeliciteerd met jullie 35jarig jubileum... en Pat en Eveline... super dat jullie gaan trouwen!!!!!!!!!!
21 Oktober 2005 - 07:21
Lilian:
Nou nou Ramona dat is weer eens een verhaal. Geweldig waar je allemaal beland. Het lijkt me zelfs af en toe jammer dat je moet werken he? Dan mis je bepaalde plaatjes natuurlijk maar er komen nog meerdere malen. Geweldig ik zal je blijven volgen Groetjes en liefs Lilian Koetje -
21 Oktober 2005 - 10:51
Miriam:
He Moontje!!
Het klinkt super allemaal!! Ik zou eigenlijk nu in het vliegtuig zitten, maar mijn vertrek is een weekje uitgesteld! Het was te gevaarlijk ivm de orkaan Wilma. Ik moet nog een weekje geduld hebben....Heel veel liefs,
Mir -
21 Oktober 2005 - 15:47
Marleen Versteegen:
Hoi Ramona, je hebt zoveel te zien en er is zo veel te doen aan de wal, dat het haast jammer is dat je af en toe ook nog moet werken. Toch? Je maakt toch heel wat mee op zo'n cruise. Geniet ervan en pas maar op met al die orkanen.Groetjes, Marleen -
25 Oktober 2005 - 10:38
Miloutje:
heeee moon,super wat je allemaal meemaakt!echt geweldig...dan ben ik wel jaloers als ik hier in nijmegen naar buiten naar de regen zit te staren...maarja..verschil moet er zijn he!!geniet ervan en werk ze!
dikke knuffel en kus
miloutje koetje