Niet altijd alleen maar fun!
Door: Moon
Blijf op de hoogte en volg Ramona
12 Augustus 2007 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
Alles goed in ons kikkerlandje? Hoorde dat jullie eindelijk lekker weer hebben… Good for you! We hadden afgelopen week ook een lekker zonnetje in Alaska, maar over het algemeen is het natuurlijk vrij koud! Victoria (Canada) daarentegen, waar we elke Vrijdag zijn heeft altijd een blauwe hemel! Seattle vandaag is ook lekker zomers weer… maar ik ben te moe om aan wal te gaan… Erg he?!
Heb weer veel meegemaakt.. Dit keer ook mindere dingen. Mijn Nederlandse collega is afgelopen Donderdag naar huis gegaan om dat haar vader op sterven lag. Triest genoeg is hij overleden nog voor dat ze het vliegtuig in stapte.. vreselijk! (Als je dit leest lieverd… heeel veel sterkte… Neem de tijd we redden ‘t hier wel… maar hoop je wel terug te zien!)
En om maar van het ene drama naar het andere drama over te gaan… heb ik deze week echt iets vreselijks meegemaakt. Ik had gegeten en was klaar met werken… liep nog even langs de Front Office om iets op te halen.. toen een collega (belgische Katrien) vroeg of ik even mee wilde gaan om een hut te checken. Volgens de cabin steward (die de hut twee keer per dag schoonmaakt) was de gast, een oud vrouwtje, de hele dag nog niet uit haar hut gekomen. De deur was ‘double locked’ (van binnen op slot). Ik ging er heen met een sleutel waar ik wel mee naar binnen kan… en we lopen naar binnen.. Nou echt.. dacht dat ik in een horror film terecht was gekomen. Krijg weer kippenvel als ik er aan denk. Lag dat vrouwtje half naakt, half op het bed, half op de grond.. bewusteloos.. bloed op het kussen.. Nou ik zal de verdere details maar besparen. Katrien belde ‘911’ voor een verpleegster en doctor en ik voelde de pols van dat vrouwtje (die er gelukkig wel duidelijk was) en was maar wat aan haar aan het rammelen en haar naam aan het roepen… Hopende dat ze zou reageren… maar helemaal niet dus. Dit vrouwtje dat ik ook echt kende, omdat ik haar meerdere keren deze cruise geholpen heb, is na een nacht in het medisch centrum (aan boord) gelegen te hebben, de volgende ochtend overleden. Echt heftig! Toch denk ik dat ze het zo gewild heeft. Ze reisde alleen en viel namelijk de hele tijd en zei dat dat normaal was voor haar. Daarom kende ik haar ook. Blijkbaar was ze die dag daarvoor in Sitka gevallen en had ze hechtingen geweigerd in het ziekenhuis, die ze eigenlijk nodig had. Vandaar dat bloed. Verder denken ze dat ze een hartaanval heeft gehad. Pppfffff… zoiets is echt niets voor mij.. Ik trek me dat veel te persoonlijk aan.
Maar goed… ander onderwerp! Heb ook leuke dingen gedaan natuurlijk! Ben een Sitka aan wal geweest… was gezellie.. allemaal onzin gekocht voor mijn ‘cabin-party’, die ik binnenkort maar eens ga geven ;-) Uitnodigingen, plastic bekertjes, tafellaken… haha echt grappig! Heb ook allerlei soorten magneten gekocht, zodat ik foto’s op mijn muur kan hangen… Ben er nu pas achter gekomen dat mijn muren metaal zijn… en dat iedereen alles met magneten op hangt. Mijn hut ziet er dus een stuk gezelliger nu! Ook heb ik een bordje op mijn deur… waar mensen berichtjes voor mij achter kunnen laten.. Ook super grappig!
Vorige week was ‘Lovely’ een van de Front Office meiden jarig en hadden we een karaoke party georganiseerd. Dit was ook weer echt een geslaagd feestje… en ja… ik heb heel wat gezongen haha!
Over feestjes gesproken… de sfeer in de bar is iets minder geworden… Het is nu namelijk verboden te roken in de crew bars. Ik rook natuurlijk niet, dus heb er geen last van zou je zeggen… Maar nu vinden de beste feestjes plaats… in het nieuwe ‘rokers-hok’. Ondanks dat het daar echt een grote rook-kwalm is, ga je daar dan toch heen.
Oja… nog iets te melden. Had vorige week ook een alcohol & drugs test. Voelde me net een crimineel.. maar kon er wel om lachen. Elke week worden er steeksproef-gewijs een paar crewmembers uitgekozen die deze test moeten doen. Een of ander staafje in mijn mond bepaalde dat ik niet te veel gedronken had en mijn plas bewees dat ook gen drugs gebruikte… en na een cabin-search… mocht ik weer gewoon met de dagelijkse bezigheden verder gaan!
Nou… dat was het dan wel weer!
Liefs,
Moon
Ps: Bedankt voor de kaart Family Versteegen!!!
12 Augustus 2007 - 16:48
Cindy Van Minli:
meid, ben even sprakeloos......ik hoop voor je dat het nu nog alleen maar fun is.
tot gauw
18 Augustus 2007 - 15:36
Wesly & Esther:
Patrick & Evelien,
Wij weten niet of jullie ons nog kennen maar volgens ons hebben we elkaar de laatste keer bij de Kroniek in Heerlen gezien, toen Ramona afscheid nam omdat ze weer ging cruisen.. Jullie waren toen net terug van jullie huwelijksreis.. En nu lezen we dat jullie een dochtertje hebben gekregen.. PROFICIAT EN HEEL VEEL GELUK!!
Groetjes Wesly & Esther -
22 Augustus 2007 - 19:53
Gonda:
He Moon,
Dat is inderdaad behoorlijk heavy allemaal. Maar goed om te horen dat je je niet uit het veld laat slaan.
Veel succes met je cabin party en tot snel!
Knuffel Gon -
03 September 2007 - 14:05
Esther:
Heej Ramona, nog even een berichtje voordat Wes en ik op reis gaan. Morgen rond deze tijd zitten we in het vliegtuig, we kunnen het bijna niet geloven! Jammer dat we elkaar niet meer gesproken hebben maar dat betekent niet dat we niet aan je denken! Veel liefs en tot na onze vakantie! Doeidoei! -
07 September 2007 - 09:41
Sandy:
hoi moon, zo te lezen gaat alles nog goed met jou en maak je genoeg mee. Ik ben nu weer in NLD omdat mijn opa erg ziek is. Hij heeft longkanker en het is nog maar een kwestie van tijd.
In ieder geval maak ik het goed in Egypte en is het werk echt leuk. Begrijp het toen je zei ' het werk is verslavend', haha -
11 September 2007 - 11:06
Rinaldo En Gonda:
He Moon,
Hier even snel een berichtje uit Indonesie. Het is hier super en je kunt ons volgen op gondameurs.waarbenjij.nu
Tot snel!
Knuffel -
18 September 2007 - 10:12
Lilian Koetje:
Ha die Ramona, nou nou dat is inderdaad wel heftig geweest en niet zo leuk. Alleen horen zo een situaties ook bij het leven, maar ondanks alles begrijp ik dat het scheepsleven je nog altijd kan bevallen. nou tot kijk maar weer en heel veel groetjes van de koetjes. -
18 September 2007 - 18:18
Es En Wes:
Heej Ramoontje, hierbij een berichtje vanuit de VS! Raar dat we nu dichter bij elkaar zijn.. We hebben je net een mail gestuurd, misschien is het mogelijk even bij te kletsen on the phone.. Take care en liefs van ons!