Super week met pap, tante Annie & ome Gerard!!!
Door: Moon
Blijf op de hoogte en volg Ramona
08 Februari 2007 | Mexico, Mexico-stad
Eindelijk weer een nieuw berichtje… ;-) Werd weer eens tijd he? Als ik wat langer wacht, heb ik tenminste ook wat meer te vertellen… Alhoewel, ben de helft alweer vergeten!
Grote nieuws is natuurlijk dat mijn vader, oom en tante vorige week aan boord waren!!! Zaterdag morgen ging ik ze ophalen bij het Holiday Inn hotel dat direct naast de haven ligt. Vervolgens moest ik om 10:00 aan het werk… en moesten zij nog eventjes wachten… Maar ze waren wel een van de eerste gasten aan boord, omdat ik ze via de crew gangway mee het schip op mocht nemen! Ik woon naast die gangway… dus een koffer ging meteen mijn hut in haha… die met carnavals spullen, kolonisten van Catan jaja… speculaas, stroopwafels… GTST, Onderweg, X-factor op dvd.. hmmm Ben goed verwend! Thanks Manuela!
Inchecken en lekker lunchen in het Lido restaurant (casual buffet restaurant). Toen was mijn pause weer voorbij en moest ik weer aan het werk. Altijd druk, druk, druk op de eerste dag! Waren alle gasten maar zoals mijn familie… helemaal onder in de druk van alles en vooral niets te klagen ;-) Pap, tante Annie & Ome Gerard zijn ff het schip gaan verkennen… en vast een paar keer verdwaald haha! Rond een uur of 13:00 bracht ik ze naar hun hut… Ik moest nog afwachten of we iets mooiers vrij zouden hebben… want ik wilde ze natuurlijk graag een ‘upgrade’ geven! Maar… ze vonden de hutten met een reddingsboot voor het raam toch al prima!
Ik… nou ja ik?? haha…. had super geluk… dat er mensen op het laatste moment hun cruise geannuleerd hadden en er twee suites vrij waren! We zijn vrijwel altijd volgeboekt en het komt nauwelijks voor dat we een suite vrij hebben! Ik durde het niet aan mijn baas te vragen…. Maar hij keek me aan en zei… jij wilt ze natuurlijk die suites geven?? Ikke: ofcourse! En toen kregen deze 1ste class toeristen zomaar twee suites met mega balkons en allemaal luxe extra’s!!! Champagne stond al koud!
‘s Avonds ben ik samen met ze in de ‘Rotterdam Dining Room’ (a la carte restaurant) gaan eten, waar we een heerlijk wijntje van de hotel manager aangeboden kregen. Was gezellie! Ze kregen al gauw door dat ze hier heel wat kilootjes aan gingen komen haha!
Volgende dag was het ‘formal night’ en moesten ze in het pak! ‘s Avonds zijn we samen naar de show gegaan… een soort van broadway show.. musical-achtig! Ze vonden het wel leuk, maar konden hun ogen nauwelijks open houden! Pap wel… dus ben ik met pap nog even naar de nachtclub geweest haha!
De volgende morgen moest ik weer vroeg op om weer te werken! Mijn collega’s en baas waren erg loyal… het het rooster werd zo veranderd dat ik in elke haven met mijn familie aan wal kon gaan. Dit hield dan wel in dat ik dan bijvoorbeeld tot 23:00 werkte en de volgende morgen weer om 7:00 begon… Mja… je moet er iets voor over hebben he haha!!!
Maandag hebben we in Cabo San Lucas een Jeep Safari gedaan… echt helemaal geweldig! Met z’n vieren in zo’n jeep… 5 jeeps achter elkaar… pap achter het stuur! Via een walky talky vertelde de gids het een en ander, dat ik dan weer moest vertalen natuurlijk! Maar stiekum verstaat tante Annie bijna alles! We race-te door de ‘middle of nowhere’ langs enorm grote kaktussen… we bezochten een weeshuis/school met allemaal schattige kindertjes waar we ook geluncht hebben. Lekkere kaas-quesedillas met een soort van quacamolo (of hoe het ook mag heten) De gids was tevens kok… geweldige man! En zelfs ome Gerard.. die meer van ‘wat de boer niet kent, eet ie niet’ is, vond het lekker! Vervolgens weer verder racen…. Over het strand… met super mooie uitzichten… en zelfs vele walvissen!!!
‘s Avonds was ik weer aan het werk en is de ‘family’ naar een show geweest van een artiest die op allerlei manieren jongleert! Volgende dag, in Mazatlan, hebben we een city tour gedaan. Die viel een beetje tegen. Ik wist wel dat ik een bus-tour niet helemaal top ging vinden… maar de rest vond het ook niet zo top. Bus in, bus uit… Maar goed… je krijgt wel een geode indruk van Mazatlan! Op het einde was er wel een gave show!!!
Woensdag in Puerto Vallarta heb ik ze mee naar Niki Beach genomen. Das echt een paradijsje!!! Zo’n exclusief strand hadden ze nog nooit gezien! Je hebt er echte bedden op het strand… met mega veel en mega grote kussen er op. Het kost niets… zolang je iets consumeert.. wat dan wel weer vrij prijzig is… Maar dat is het zeker waard! Hoop dat ik snel wat foto’s van het thuisfront ontvang… zodat jullie kunnen zien hoe tante Annie lag te relaxen haha!!!
Pap, ome Gerard en ik hadden jet-ski’s gehuurd… en zijn door het water gaan scheuren! We warden zelfs terug geroepen… omdat pap te dicht bij ons in de buurt kwam haha! We vlogen echt helemaal de lucht in!!! Dit heb ik dan de rest van de week ook in mijn kont en allerlei andere rare spieren, waarvan ik niet wist dat ik ze had… gevoeld! Maar was weer een geslaagd dagje… met overigens heerlijk weer!!! ‘s Avonds weer werken.. maar ik was op tijd klaar om nog met ze te gaan eten… Ppff.. we zaten allemaal zo vol!
Donderdag en vrijdag waren we op zee… op weg naar San Diego… waar het reisje begonnen was. Donderdag heeft Don ze een tour gegeven van de keuken, magazijns en zo… Ik had van de kapitein toestemming gekregen om te laten zien waar ik ‘live & play’ haha… dus heb ik ze mijn hut, onze crew gym, waar ik mijn was doe en natuurlijk de PO en OB (bars) laten zien! Ook konden ze nog even zien hoe de ‘bosan store’ versierd was voor een feestje ‘s avonds! Family ging naar de show… en ik had een verjaardagsborrel met de Front Office, dat natuurlijk op dat andere feestje eindigde.
Vrijdag had ik voor de family een tour op de brug en een tour van de engine room geregeld. Dit doen we normal gesproken niet, vanwege veiligheids overwegingen. Sander, cadet officier, heeft ze netjes in het Nederlands een rondleiding op de brug gegeven… Voor de mensen die nie weten wat de brug is… das waar het schip bestuurd wordt… Al gaat dat dan weer vrijwel automatisch… Maar daar houden ze verschillende oogjes in het zeil haha… om te zorgen dat alles goed gaat! ‘s Middags gaf de Chief Engineer Peter ze een tour van de engine room… waar alle motoren dus zitten! Ze hebben ondertussen nog meer van het schip gezien dan ik zelf… want daar ben ik nog niet geweest!
‘s Avonds hebben roomservice besteld en hadden we ons afscheidsmaal in pap’s suite. Berenice, mijn vriendinnetje hier, at ook mee! Was weer gezellig! Kreeg ook leuke kadootjes J Heb een heel leuk kettinkje met bijpassende oorbellen en armbandje gekregen… zilver met blauw/groen opal… super mooi! Nogmaals bedankt!!!
En toen de volgende morgen… was het alweer voorbij… tijd ging veel te snel!!! Nadat ik van 6:00 tot 10:00 gewerkt had… kon ik met ze mee van boord… en na weer in het Holiday Inn ingecheckt te hebben zijn we gaan shoppen in San Diego… Ze zeiden namelijk dat ze geen winkel gezien hadden… die twee dagen voordat ze aan boord kwamen! Moest ik dan toch ff verandering in brengen he? We hebben in een Braziliaans restaurant geluncht, waar je een bepaalde prijs betaald en dan onbeperkt kan eten… Alsof we nog niet genoeg gehad hadden haha!!! Was wel apart… ze kwamen steeds langs met vlees op een grote spies en sneden wat voor je af… salades en zo… kon je van een buffet halen.. Leuk concept!
Toen moest ik weer terug naar het schip… moest namelijk een drill inhalen die ik had mogen missen om met de ‘family’ aan wal te kunnen. Vervolgens stond ik om 17:00 op de boeg van het schip om ze uit te zwaaien… Ze bleven maar zwaaien haha… en met hen nog vele andere (onbekende) mensen!
Het was echt een super week! Wel heel vermoeiend, omdat ik weinig tijd had om te slapen haha… maar ik vond het helemaal geweldig dat zij nu gezien hebben wat ik precies doe… Je kunt het wel uitgebreid vertellen… maar je moet het toch eigenlijk meemaken… om het echt te begrijpen! Iedereen op het schip vroeg ook altijd hoe het met mijn familie was… super leuk!
Zo… nu is het echt bedtijd… en ook wel genoeg leesvoer voor jullie dacht ik zo! Tot de volgende keer… welteruste!
Heel veel liefs,
Moon
Ps: Nicole, Esther, Francien, Tamara en iedereen die ik vergeten ben… van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag!!
08 Februari 2007 - 11:30
Mir:
He lieve Moon,
Super zeg dat je familie je is komen opzoeken! Weten ze tenminste ook what ship's life inhoudt. Zo te horen heb je het nog steeds goed naar je zin! Mij bevalt het ook weer prima op de Statendam!Heb je je next assignement al gekregen? Ik ben benieuwd....
Veel liefs vanuit Nieuw Zeeland,
Mir
08 Februari 2007 - 23:24
Cindy Van Minli:
hoi ramona, leuk dat je pa en de rest zo verwent hebt, verheug me al op de verhalen van pap. ja, je werkt er echt, niet alleen maar leuke dingen. toch weer genoten van je verhaaltje en de rest hoor ik nog wel. groetjes vanuit minli bedrijven ;-) (reclame is reclame) -
09 Februari 2007 - 10:41
Ome Tjeu En Tante Ne:
Hoi Ramona.
Het was een geweldige mooie cruize geweest,heb ik vernomen bij Ome Toon,uit de mond van Tante Annie,ze werden als een koningspaar behandelt.Dit willen ze wel elk jaar overdoen.Ook de vlucht was goed verlopen,want ze hadden nog nooit gevlogen,een hele ervaring.Zo willen wij ook wel verwend Moontje.Groetjes van Ome Tjeu en Tante Nellie Doei!!!!!!!!!! -
10 Februari 2007 - 18:21
Esther:
Heej lieve Moon! Superbedankt voor je kaartje, echt leuk! En ik hoorde je voicemail.. Balen dat ik er niet was! Was in de sauna dus een beetje moeilijk bereikbaar, haha! We bellen snel! Kus, Esther. -
23 Februari 2007 - 13:44
Gon:
He die Moon,
Leuk zeg, al die dingen die je met je vader en oom & tante hebt ondernomen. Nu moeten ze wel een goed beeld hebben van jouw leventje daar!
Hier gaat alles z'n gangetje. Carnaval net achter de rug, was weer super gezellig! Ben nog steeds doodmoe ervan.
Geniet er lekker van daar en tot snel.
Knuffel Gon -
24 Februari 2007 - 03:26
Cindy Minten:
heel mooi ramona -
28 Februari 2007 - 20:23
Familie Koetje:
Hallo Ramona, wat een heerlijk verhaal, ik kan proeven dat je ervan genoten hebt. Het is toch prachtig dat jullie dat samen hebben mogen meemaken superrrr !!! Wij hebben ook het geluk gehad om zo'n fijne vakanties met Jeanine te beleven. Ramona daar zullen ze altijd een heel mooie herinnering aan hebben en jij ook. Nog heel veel werk en reisplezier wensen je de Koetjes