Ciao di Roma...
Door: Moon
Blijf op de hoogte en volg Ramona
09 Maart 2006 | Italië, Rome
Ff snel een berichtje, dit keer vanuit Rome. Gister ben ik vanuit Eindhoven naar Rome gevlogen... dit voor slecht €31.50! Even leek het nog mis te gaan... wilde ff kijken naar welk vliegveld ik vloog... en toen bleek ik helemaal geen bevestiging van mijn vlucht ontvangen te hebben... het stond ook niet op mijn creditkaartrekening, dus ik dacht, dat zit helemaal fout!!!
Dag van te voren 's morgens naar Ryanair gebeld en het bleek gelukkig toch allemaal in orde te zijn! sjoew...
Vervolgens had de trein naar Eindhoven 1 uur vertraging... had gelukkig wat speling, dus was op tijd! Had mijn vlucht vervolgens ook weer een half uur vertraging, maar dit maakte niks meer uit... Moest Chris alleen iets langer wachtten... die me kwam ophalen op het vliegveld!
Samen op zoek naar ons hostel! 'Asterix II'. Was ff schrikken in eerste instantie! Gewoon een apartementje omgebouwd tot hostel... heel mini, maar wel knus! Om de avond gratis avondeten... niks mis mee! We hadden een 6pax kamer geboekt, maar er was iets dubbel geboekt en nu kregen we een 4bed dorm! Mooi dachten we... maar deze 4 bedden bleken op een soort verhoging cq balkon van een 6pax kamer te zijn.... Oftewel... gewoon een 10persoonskamer! Geen probleem.. maar hoe meer mensen, hoe meer lawaai en das minder!
Het gratis avondeten, heerlijke pasta, in dit kleine kamertje... waar iedereen stond te eten (heel komisch gezicht) zorgde ervoor dat we snel in contact kwamen met vele andere backpackers! Echt gezellie! En wel... 5 australiers!!! Verder Amerikanen, Hongaren, Ieren, Duitsers, etc... Lekker internationaal, erg leuk dus!
We blijven hier nog twee nachten en dan gaan we naar een ander hostel, want Chris kan totaal niet slapen met lawaai... en tis ook nog goedkoper wat we gevonden hebben!
Vandaag hebben we echt super veel gedaan! We zijn te voet Rome gaan verkennen en hebben van 's morgens elf tot 's avonds 8 rondgewandeld. Er is zoveel te zien, niet normaal! Zo hebben we het colloseum gezien, het pantheon, de bekende Fontana di Trevi; de fontein waar je een muntje in gooit... wat betekent dat je ooit terug komt naar Rome... Een tip voor mensen die ook Rome willen bezoeken: Gooi er iets anders dan Eurocenten in, want de gaan naar de gemeente Rome... andere valuta's naar goede doelen! Verder hebben we gezellie iets gedronken op Campo di Fiori, een gezellig pleintje met barretjes en cafe's. Piazza Navona ziet er ook heel gezellie uit, mja... we blijven backpackers... dus niet nog een drankje! We hebben goedkope wijn gekocht... die we dalijk in het hostel op gaan drinken! Ben helemaal gaar, dus zal wel snel effect hebben haha!
Maandag gaan we met de trein naar Venetië!!! Daar blijven we 3 nachtjes... en dan vlieg ik donderdag naar Brussel (by the way tjieng tjieng... slechts €22.50!!) en gaat Chris naar Barcelona of Madrid. In Brussel ga ik gezellie eten met Es en Roel, die ik van mijn Brussel tijd ken... en ouderwets stappen! Vrijdag kom ik weer op huis aan... en dan... komt Janneke naar Landgraaf!!! Mijn trouwe lezers moeten haar wel kennen... mijn reisgenootje in Aussie... waar ik 4,5 maand mee samen gereisd hebt en helaas sinds Australië niet meer gezien heb... dus wordt tijd! Verheug me er al op Jan!!!
Nou dat was het weer! Tot snel... ennuh wie gaat er zaterdag de 18e mee Naar Huis???
Heel veel liefs, Mona
09 Maart 2006 - 22:41
Cindy Van Minli:
hey ramona,
druk druk druk zoals altijd,maar veel lol he?
ik zal hans doorgeven van de 18e hihihihi.
en blijf genieten. -
10 Maart 2006 - 22:16
Bianca (muts):
hey moontje
weer een hele hoop nieuws hihihi gelukkig is alles goed.
en ik kijk ook wel de 18e
voor mee naar huis.
groetjes muts -
12 Maart 2006 - 13:47
Kirsten:
Hoi,
Ik ben een student van de PABO in Haarlem. Ik loop stage in groep 6 en heb volgende week een thema week 'Een dag in Rome'. Het is een verhalend ontwerp over iemand die in Rome is geweest.
Het gaat ook over de Romeinse tijd en wat daarvan nog over is en te zien is in Rome.
Via deze site kwam ik bij jou terecht. Zou je het leuk vinden als de kinderen jou wat vragen kunnen stellen of een berichtje op deze site kunnen achterlaten? Ik weet niet of dat zal gebeuren, maar zou je het leuk vinden?
Jou verhaal dat je in Rome bent geweest is dan als voorbeeld.
Hoor graag van je!
Groetjes Kirsten Kooyman
voor reactie:
kooymankirsten@hotmail.com -
13 Maart 2006 - 13:26
Max:
hoi ramona ik zit op de a.bekema. ik ben 10 jaar,we hebben het over jou en over de romijnen. doooooooeeeeeeeeeei!!!!!!! -
13 Maart 2006 - 13:26
Daan(van A.Bekema):
hoi ramona we hebben het met geschiedenis over de romijnen juf heeft enkele dingen van uw website(ofzo)
gehaald en nu moeten wij van juf naar u mailen wie u ook mag zijn ik zit in groep 6 en ben 10 jaar
bay!!! -
13 Maart 2006 - 13:32
King Dale:
Ik heb met de juf
geschiedenis gedaan -
13 Maart 2006 - 13:33
King Valentino:
Ik heb geschiedenis gedaan met de juf. -
13 Maart 2006 - 13:40
Larisa:
hallo ik ben larisa en hoe heet jij hoe is het daar in rome hier gaat het goed gaat het goed met studeren ok dat was alles wat ik wou weten doei -
13 Maart 2006 - 13:42
Jìm.!.!.!.!.!.....................................:
hallo wie ben je? ik ben jim dah logiegsss.ik vind het onderwerp romeinen leuk :):p dag !.!.!$$$$$$$$$$$$$ hfgh -
13 Maart 2006 - 14:01
Larisa:
14 Maart 2006 - 13:17
Nadine:
LOL wat een lieve berichtjes heb jij allemaal hier staan :) echt leuk hoor... hoop dat het het goeie adres was, heb er geen idee van haha... veel plezier nog en dikke kus -
14 Maart 2006 - 14:40
Milou Koetje:
hee moontje...echt geweldig om te lezen..precies waar ik overal ook in rome ben geweest!alleen pakte ik wel nog altijd drankje op pizza navona hahaha!super!geniet er maar lekker van! is het weer ook een beetje te doen?? veel plezier in brussel! en misschien wel tot zaterdag in ´naar huis´..wie weet!tot snel!kusss kleine koetje -
14 Maart 2006 - 18:51
Janneke:
Zooooo!Jij hebt veel fans! Kheb ook suuuuper veel zin in vrijdag! Kijk er echt naar uit! Nog veel plezier in Venetië en in Brussel!
dikke kus Janneke -
15 Maart 2006 - 14:06
Rebecca:
ik ben rebecca van de a.bekema school uit duiventrecht ik heb een juf die kirsten heet en die heeft heel veel over jou vertelt en ik ben het achternichtje van haar -
15 Maart 2006 - 14:10
Melanie:
hallo ramona ik heet melanie en kom ook van de a.bekema school en ik vind de les
over romeinen echt leuk !! vooral als juf kirsten die berichtjes van jou voorleest want die vind ik spannend !! ik wil altijd weten wat je die dag hebt gedaan en rebecca die is mijn beste vriendin ! (dat je dat maar weet ) doooeeeiiii melanie -
15 Maart 2006 - 14:12
Rebecca:
hoi hier ben ik weer ik vind jou verhalen altijd super spannend en ik wil elke dag weten wat er met je aan de hand is gaat het goed met je studie of studeer je niet ik vind de geschiesenis van juf kirsten en over jou super cool groetjes rebecca -
15 Maart 2006 - 14:13
ik ga van de computer af dus doeiiiiiiiiiiiiiii em de groeten van groep6