Vannacht feesten in Sitges; Catalaanse kust!
Door: Moon
Blijf op de hoogte en volg Ramona
23 Juni 2008 | Spanje, Sitges
Denk neem maar ff snel de tijd om een berichtje te tikken... ondanks dat ik beter op het strand zou kunnen liggen thihi!
Florence was heel leuk... Toen we bij ons hostel aankwamen, kregen we te horen dat ze overboekt waren... Eerst minder blij aangezien we met onze baggage weer een heel eind moesten lopen, maar uiteindelijk kregen we een hotelletje voor dezelfde prijs... en het lag nog centraler ook!
Een van de hoogtepunten was toch wel zeker het voetbal! Het leek eerst moeilijk om een plekje te vinden waar ze Nederland-Roemenie lieten zien, omdat natuurlijk overal Italie-Spanje op stond. Maar in een Ierse Pub werden beide wedstrijden getoond. De pub had drie gedeeltes... het eerst gedeelte zal vol met Italianen... tweede gedeeld vol met Nederlanders.. en derde weer vol met Italianen! Vroeg me af waar heel dat oranje legioen vandaan kwam, maar er bleek een kledingbeurs te zijn... waar deze hele groep voor in Florence was. Sfeer was super! En als we juichden of klapten.. keken al die Italiaanse hoofden onze kant op... met een vragend gezicht of we gescoord hadden, wat voor hun natuurlijk hard nodig was.. geweldig! Toen het eenmaal zover was... werd werd er door de Italianen dan ook luidkeels 'Holanda' gezongen!
Vanuit Florence zijn we met de trein naar Pisa gegaan... waar we natuurlijk naar de scheve toren van Pisa zijn gaan kijken! ´s Avonds vlogen we vanuit daar naar Valencia! We dachten we zijn vrij cultureel bezig geweest... en het weer viel een beetje tegen... dus laten we nog even naar de zon, de zee en het strand gaan!
Vond Valencia echt een mooie stad. Mooie gebouwen, alles netjes schoon... een rivier die om de stad heen liep... en nu droog ligt is omgetoverd tot een groot park... met sportvelden... picknick-plekjes, fietsroutes... echt super. 's Avonds aangekomen moesten we ff wennen aan de sauna temperatuur in onze kamer.. maar toen we de volgende dag op het strand lagen, werd er niet meer geklaagd!
Volgende dag hebben we ff de rest van ons reisje gepland en geregeld en hebben we fietsen gehuurd. Poeh... ik had al lang niet meer gefietst... en zag het ff niet zitten in zo'n druk verkeer waar iedereen als idioten rijdt... Maar ach was toch wel weer erg leuk. Boodschapjes gedaan en lekker gepicknickt in het park.
Zaterdag hebben we een auto gehuurd voor drie dagen... een mooie licht blauwe Fiat Punto. Hiermee touren we een beetje rond met eindbestemming Barcelona. We dachten zaterdag... laten we ergens heen gaan waar veel Nederlanders zijn... om een oranje feestje te bouwen... Het werd Salou! Nou Nederlanders waren er wel... maar zoals je weet viel dat oranje-feest zwaar tegen. Moet zeggen dat dat massa-toerisme toch echt niks voor mij is... Mja... was nog nooit in Salou geweest, dus zijn we weer een ervaring rijker.
Gister zijn we naar Sitges gereden... Een Belgische meisje dat haar eigen 'laundry shop' had in Valencia had dit aangeraden. Omdat ik er nog nooit van gehoord had... leek me dat heel leuk.. Dacht misschien niet zo druk... Nou thihi... mega druk hier! Maar 't was natuurlijk ook zondag en het schijnt ook een echte trekpleister voor lokale mensen te zijn. Wel 'n heel gezellig kustplaatsje... beetje Valkenburg idee.
Vanavond blijven we ook nog hier, want vannacht is een speciaal feest. De nacht van San Juan... de echte betekenis weten we niet, maar de hele kust hier schijnt vannacht op de kop te staan met vuurwerk en zo... en het is niet de bedoeling dat er tussen 20u en 8u geslapen word! Er is live muziek op het strand... klint allemaal goed... we zullen het straks zien!
Liefs,
Moon
23 Juni 2008 - 17:24
Gonda:
He Moon,
ik wist helemaal niet dat je weer ging reizen! Maar aan je verhaal te horen ben je snel weer terug. Kom je binnekort nog in de buurt van A'dam? Ben je eens wat langer thuis, hebben we elkaar nog bijna niet gezien! Dat kan natuurlijk niet.
Spanje is leuk he? Al genoten van alle lekkere tapas? Je moet tinto verano eens proberen, heerlijk!
Tot snel!
Liefs,