Ik ben in... "Riooooo... de Janeiro!"
Door: Moon
Blijf op de hoogte en volg Ramona
12 Februari 2009 | Brazilië, Rio de Janeiro
Jaja... de tijd vliegt! Zo was ik een maandje thuis... en nu ben ik in Rio de Janeiro! Morgen weer aan de slag... dit keer op de ms Amsterdam!
Was leuk om iedereen (nou ja iedereen is niet gelukt) weer te zien en ff bij te kletsen. Het was maar een maandje, maar heb toch vele leuke dingen gedaan... naar Dirty Dancing, Ciske de Rat, hotello-meiden weekend in de Katjeskelder in Oosterhout, Wilma (vriendin uit Zuid-Afrika) is een weekje komen logeren... Sauna-dagje met Jeanine... allemaal erg gezellig! Ook hebben de (toen aanstaande, nu) moeders goed hun werk gedaan... want in deze maand dat ik er was zijn San & Muh de gelukkige ouders geworden van Ise en Patrick & Evelien van Stijn!
Gister dus vertrokken naar Rio! En dat is op zich nog wel een verhaal apart. Ik vloog op 20.55u ´s avonds en was om 17.30u al op Schiphol omdat Lisanne (vriendin uit A´dam) daar ook heen kwam om nog ff gezellig samen te eten voor ik ging! Nou.... Ik wilde inchecken, blijkt er helemaal geen reservering voor mij te zijn! Ik zag het eigenlijk al aankomen, want mijn vlucht was veranderd en van de nieuwe vlucht had ik nog geen bevestiging gekregen... en ja hoor! De vlucht waarmee ik zou gaan was bovendien volgeboekt. Maar goed... na een tijd met Seattle aan de foon te zijn geweest en hulp van het aardige KLM personeel, kon ik toch nog mee... omdat er toevallig net iemand gecancelled had. Toen snel, snel ´n hapje eten en zoveel mogelijk proberen bij te kletsen met Lisanne (sorry Li)in deze korte tijd en toen naar de gate.
Ik vloog met Air France via Parijs. We hadden een beetje vertraging, waardoor het overstappen op het zeer ongeorganiseerde vliegveld Charles de Gaulle ook weer spannend werd. Ik was niet de enige die haast had en zo werd er van alle kanten geduwd en kreeg ik nog bijna ruzie met een dronken Duitser, die toch echt dacht dat hij voor alle anderen mensen aan de beurt was. Maar wederom missie geslaagd... ik zat in het vliegtuig!
Heb een hele goede en gezellige vlucht gehad van zo´n ruim 11 uur. Naast mij zat een Italiaanse man, die in Rio een tandartsenpraktijk op aan het zetten was, om zo vakanties met behandelingen aan te bieden, omdat de prijzen voor de tandarts in Italie schijnbaar belachelijk hoog zijn. Interessante gesprekken dus! Daar naast zat een Noorse kapitein van een chemische tanker, waar je ook goed mee kon lachen. Over het gezelschap in het vleigtuig had ik dus niks te klagen! Na 2 uur non-stop gekletst te hebben, besloot ik dat ik toch echt even mijn ´Zuid Amerika handleiding van de ms Amsterdam´ eens door moest lezen. Verder dan 3 pagina´s kwam ik niet, want toen ging mijn lichtje uit! Ondanks dat ik dus echt niet kan zeggen dat ik ´lekker´ geslapen heb, heb ik toch non stop dutjes gedaan! Tot een lekker ontbijtje voor me stond!
7.30u In Rio zag ik meteen een man met een bordje ´crew Amsterdam´ staan... Ik dacht... joehoe... dit gaat goed! Maar helaas ´Ramona Minten´ stond niet op zijn lijstje. Hij wist dan ook niet wat hij met me moest en na wat bellen zei hij dat hij mij naar het schip ging brengen. Ik dacht het dus niet! Moon die had een leuk dagje Rio gepland en duidelijk met HAL afgesproken dat ze een hotelletje had. Vrijdag de 13e begint mijn contract pas! Belt die agent mijn hotel en geeft mijn bevestingsnummer door... zeggen ze daar dat mijn reservering gisteravond geannuleerd is!!! Na weer wat gebel en aandringen van mij, werd ik bij het hotel afgezet en heb ik zolang maar even mijn creditcard gebruikt, om vervolgens weer snel te emailen naar HAL om dit te fixen. Het zou nu goed moeten zijn, dus dat ga ik zo maar even navragen. De chauffeur kon trouwens het hotel niet vinden en heeft het aan zo´n vijf verschillende mensen onderweg gevraagd... Mooi! Zo kreeg ik dus nog even een gratis rondrit door Rio! Geloof het of niet... mijn hotel is in de Copacabana!
Uiteindelijk was het 12u voor ik in checkte bij het hotel. Na een frisse lange douche, ben ik maar meteen op pad gegaan, al kon ik nauwelijks mijn ogen open houden. Ik heb een taxi genomen naar ´Pao de Acucar´... Met een kabelbaan ga je twee gebergtes naar boven, vanwaar je een fantastisch uitzicht hebt! Nou ja, dat was de bedoeling, maar toen ik aan de top was, stond ik in de wolken! Maar ja, toch heel leuk! Ondertussen weer terug bij het hotel... Het regent gewoon in Rio! Een goed excuus om eindelijk aan mijn welverdiende dutje toe te komen...
Niet iedereen weet het verhaal hoe ik nu op de ms Amsterdam terecht kom... en Zuid-Amerika en Alaska ga doen... Maar dat leg ik de volgende keer wel uit, want er willen hier meer mensen van deze gratis internet computer gebruik maken! Als het goed is, komt Gillie mij van 12 maart tot en met 2 april opzoeken in ieder geval!
Nou, tot snel!
Liefs,
Moon
12 Februari 2009 - 18:51
Gonda:
He Moon,
Maak er weer een leuke tijd van! En laat snel maar weer wat verhalen horen.
Knuffel,
Gonda