Vervolg van de Westkust...
Door: Moon
Blijf op de hoogte en volg Ramona
02 Juli 2005 | Australië, Sydney
Ga door waar ik gebleven was... Woensdag 15 juni ging 't vroege opstaan wat moeilijker! We hadden weer een lange rit voor de boeg, namelijk zo'n 600 km! Na vijf dagen het Zuid-Westen van Australische verkend te hebben, gingen we terug naar de West-kust, naar de 'Pinnacles' om precies te zijn. Dat zijn 'limestone rocks' die midden in de woestijn uit het zand steken. (Weet niet hoe ik het anders moet bechrijven.)
We gingen op zoek naar een slaapplaatje in Cervantes,'t dichtsbijzijnde dorpje bij de Pinnacles. We vroegen een paar vissers waar we gratis in ons campertje konden overnachten en toen boden ze aan 'm voor het huis van een vriend van hen (waar zij logeerden) te parkeren. We reden achter een van de vissers aan en hij gaf ons meteen een rondleiding door het huis. 'Hier is de wc, hier is de douche, tv, heb alleen bier en melk... maar staat in de koelkast... uhh eten?? hier hebben jullie wat lambsteaks (haalt hij pak van 10 steaks uit de vrieser) ennuhh... 'make yourself at home' Het enige dat we moesten doen, was op zijn hond passen (kruising tussen een dingo en nog iets). We konden nauwelijks iets zeggen en toen was ie al weer weg 'vissen'. Stonden we daar in een vreemd huis. Echt niet normaal! Wat een gastvrijheid, echt ongelofelijk! Na ff stomverbaasd te hebben staan lachen, hadden we maar besloten hun afwas te doen.. en vervolgens lekker te douchen, koken en tv kijken! :-)
Jeanine dacht dat er misschien toch iets achter zat en wilde wel weer in ons campertje zijn, voordat 'de dronken vissers' thuiskwamen haha! Zo gezegd, zo gedaan.. maar toen we net in onze camper waren, hoorden we ze aan komen rijden. We gingen toch maar ff 'bedankt' zeggen en hebben we uiteindelijk tot 's nachts zitten kletsen en lachen! Het waren 3 ex-soldaten, ze waren 3 keer uitgezonden geweest en kregen nu tot hun dood doorbetaald... soort vroeg pensioen.. en ze waren slechts 30,31 en 37 jaar oud! Niet slecht he?!
We vroegen ze hoe ze ons nou zo snel konden vertrouwen.. en toen gaf een van ze toe, dat ze wel ons kenteken genoteerd hadden haha! Voordat we gingen slapen, had een van die kerels nog een brandende vraag... of ik wist wat voor trui ik aan had, waar het voor stond?! Ik lach meteen dubbel, want had hetzelfde verhaal in Pinneroo ook al gehoord. Mijn regenboog-trui en regenboog-riem staan voor 'Rainbow Nation' en worden geassocieerd met homoseksualiteit!!! We werden gewoon als lesbisch aangezien! Ben er natuurlijk niet in thuis, maar sit is in NL toch niet zo he? haha
Maar goed... volgende dag (donderdag 16 juni) 5.45 uur al weer op, om de zonsopgang bij de Pinnacles te zien. Weer mega bewolkt, dus niet echt spectaculair. De pinnacles op zich waren wel apart om te zien. Had wel iets weg van termieten-heuvels. We reden vervolgens door naar Denham, waar de benzine gewoon 40 cent duurden dan in Perth was! :-S Mja... in vergelijking met NL, nog steeds goedkoop! Gemiddeld kost de 'zeg maar' euro95 1.20 dollar. Das 72 eurocent!
Volgende morgen (vrijdag 17 juni) gingen we naar Monkey Mia, waar we gewoon dolfijnen gevoerd hebben! De dolfijnen komen daar spontaan aan het strand, alhoewel ze natuurlijk wel weten dat ze daar eten krijgen. We stonden tot onze knieën in de zee en zagen de dolfijnen gewoon op 1 meter afstand! Echt zo gaaf!!!! Slechts een paar mensen mochten een vis voeren... en wij waren daar natuurlijk bij haha! Ik wilde even poseren voor de foto en toen floepte de vis uit m'n handen.. ik weer haha.. maar die dolfijn pakte 'm wel 5cm naast m'n voet op! Echt cool! De foto is alleen wat minder haha.. Jeanine heeft m'n kont gefotografeerd!
We reden weer verder richting Coral Bay. Onderweg stopten we her en der even om van het mooie uitzicht en redelijke weer te genieten! Af en toe stond de weg gewoon helemaal onder water, echt niet normaal! Aangekomen in Coral Bay konden we nog net de zonsondergang mee pikken! Bij een 'lookout' ontmoetten we een ouder stelletje uit Tasmanië. Ze vroegen we of we iets mee gingen drinken en ondertussen waren de campings al dicht. Niet dat we daar normaal gesproken gebruik van zouden willen maken, maar hier stonden overal bordjes 'no camping'. Die man van dat stel heeft toen met zijn pasje de slagboom opengemaakt en we konden gewoon bij hun op de plaats erbij staan. 'Goed geregeld' dachten we... weer een gratis nachtje! Maar de volgende morgen kwam die man ons al vertellen dat hij de receptie al doorgegeven had, dat hij ons 's nachts doorgelaten had. Hmm.. beetje jammer haha... maar uiteindelijk kwamen we er met een bezoekers-prijsje van af!
Deze ochtend (zaterdag 18 juni) was het voor het eerst prachtig weer! Mooie blauwe hemel.. geen wolkje te bekennen, jippie! We huurden snorkelmateriaal en zochten een mooi plekje aan het strand! We waren onze zonnecreme vergeten (niet onbelangrijk in OZ) en ik liep dus weer terug naar de camper. Een uur later was ik pas weer terug... Jeanine had me nog net niet als vermist opgegeven haha. Dit kwam doordat ik twee Nederlands-uitziende jongens tegen kwam... Ik zei 'Hey jullie zijn Nederlanders he, dat kun je zo zien...' en zo stond ik dus gezellie een tijdje met twee gezellige Grunnigers te kletsen.. die vervolgens op hetzelfde plekkie kwamen snorkelen. Het was echt geweldig!!! Je zwemt gewoon 50 meter de zee in en ziet het koraal en super mooie en grote vissen!!! Echt heel erg gaaf!!!
We namen een douche op 'onze' camping en reden samen met Richard en Eelke (de Grunnigers, die een leuk eigen gemaakt camperbusje hadden) naar Exmouth. Hier overnachtten we op de parkeerplaats van een Turtle Centre. Om boetes te voorkomen, stonden we weer heel vroeg op en zo konden we weer een prachtige zonsopgang vanuit 't lighthouse mee pikken! Even wachten tot 't tankstation openging en toen konden we weer verder, het Cape Range National Park in. Weer snorkelen, nu in Turquoise Bay! Super wit strand, helder blauw zeewater... echt een paradijsje! Had dit keer alleen een irritante duikbril die de hele tijd besloeg.. dat was dan wel weer balen... maar toen ben ik nog maar even lekker van het zonnetje gaan genieten op het strand! Ondertussen waren de Grunnigers ook weer van de partij! Samen zijn we nog naar een 'gorge' gaan kijken. Toen we terugreden naar de mini-camping die we geboekt hadden (10 plaatsen en alleen een wc, oftewel een gat in de grond) kwamen we super veel kangaroes tegen! Zo veel gewoon! 30/40??? Ik kon ze niet meer tellen! Vooral bij zonopgang en -ondergang komen ze te voorschijn en moet je heel voorzichtig rijden!
We aten met z'n vieren in ons campertje, al waren we ver door onze voorraad heen. Geen Port of Mudshake meer helaas. De jongens hadden nog zelfgebrouwen bier van een Ozzi die ze hadden leren kennen.. mja.. dat drink ik nog steeds nie!
Volgende morgen (maandag 20 juni) was het tijd voor een echte lange rit! We reden maar liefst 1000 km!!! Dat was meer dan gepland, maar de eindbestemming was hetzelfde; Port Hedland. We hadden het voor elkaar gekregen 170km om te rijden en das erg knap in OZ haha! Het laatste stuk reden we dan ook door het donker en we zagen weer aardig wat kangaroes springen.. ook over de weg! Verder zagen we ook overal dode kangaroes op en naast de weg, echt jak! We reden maar 40km/u en werden zelfs ingehaald door roadtrains! Naast kangaroes liepen er ook koeien over de weg. Op zich wel lachen, maar wel gevaarlijk natuurlijk.
Port Hedland staat bekend om de staalindustrie, maar toeristisch niet echt interessant. Wel de plek om roadtrains te fotograferen! We hebben er eentje met vier trailers vastgelegd!
We sliepen op een parkeerplaats aan de haven... en genoten de volgende morgen alweer van een mooie zonsopgang! We reden naar Broome, waar we om 14uur al aankwamen. Ondertussen was het echt tropisch weer, lekker heet! We gingen naar een winkelcentrum om wat dingen te regelen en toen snel naar 'Cable Beach' om nog iets van de zonsondergang te zien. Hij was al onder, maar de hemel had super mooie kleuren! We sliepen die nacht helemaal legaal op een camping en deden onze was. We wilden nog ergens wat gaan drinken, maar moesten echt zoeken naar een plek waar iets te beleven was. Dit lukte wel en we kwamen in een hotel/pub waar een livebandje speelde terecht. Het viel me op dat hier ook heel veel aborigionals waren. Zie je niet vaak... gemengd met de blanken! Echt leuk! Er kwam ook een aborigional-meisje met ons dansen en praten. Echt leuk, maar op de een of andere manier voelden we ons toch niet helemaal meer op ons gemak en zijn we weg gegaan. Rare situatie... heel interessant om eens met die mensen te praten, maar als de muziek dan al uit is en je met steeds minder blanken en steeds meer zatte aborigionals achter blijft.. voel je je (maybe onterecht) toch niet meer veilig.
Woensdag 22 juni zijn we naar Ganteaume Point (of zoiets) geweest. Een heilige plaats voor aborigionals; rotsen aan de zee. Als het helemaal eb is kun je hier dinosaurus-voetstappen zien... maar dit geluk hadden wij niet! We hebben we wat rondgewandeld en coole foto's gemaakt en toen zijn we op Cable Beach gaan liggen. Vanuit het strand het begin van de zonsondergang gekeken en vervolgens naar een strand aan de andere kant van Broome gereden om 'the staircase to the moon' te zien. Dit is een verschijnsel dat 1 keer per maand in Broome plaatsvind, 2 dagen nadat het volle maan is. Je ziet dan een (bijna)volle maan die een mooi licht-effect op de zee heeft. Met veel fantasie kun je er dan een trap in zien haha! We waren een dag te vroeg, maar konden het wel al zien. Was echt heel apart! Moeilijk te beschrijven, dus jullie moeten maar wachten op de foto's!
We sliepen die nacht op een tankstation dat 24 uur open was. Voelde me helemaal thuis dus haha!
Met een km-stand van 5784 begonnen we donderdag 23 juni aan ons reisje naar Darwin! Daar kunnen jullie binnenkort meer over lezen, want krijg een beetje computer-ogen... zit al 4 uur op internet!
Veel liefs, Moon
Ps: Armand & Natasch... gefeliciteerd met jullie kleine wondertje 'Danique'! Vind het helemaal geweldig voor jullie!
02 Juli 2005 - 11:32
Milou:
heeee stelletje gekken...haha moet ik wat van zeggen.pssssst!haha..maar goed
echt helemaal te gek wat jullie allemaal zien en doen!!en gelukkig feesten jullie ook nog genoeg..was al bang dat nien dat verleerd was haha!!maar goed..nog paar nachtjes slapen en dan kan ik weer gaan feesten met mijn grote zus!!joepieeeeeee heb ik tenminste altijd een bob bij me :p haha.....:)
nou sis tot vrijdag..en ramona nog heeeeeeel veeeeel plezier!!
keep in touch!
xxxx milouke -
05 Juli 2005 - 10:54
Tjitske:
Hey ramoon,
Hier in Bangkok is het echt onwijs warm! Verblijf in Orchid house, vlakbij koa sarn road. Ik zie je in 2 daagjes.
Kussiez Tjitske -
05 Juli 2005 - 19:51
Chantalle:
HEEEE Ramoontje! Kan NIET geloven dat je al terug komt! Ik leef met je mee!! Jammer dat er een einde aan je leuke verhalen gaat komen.Maar Bangkok is ook super hoor, en zeker Kao San Road waar je ook naar toe gaat!! Jammer dat er een einde aan je leuke verhalen gaat komen, maar ik wil ze sowiezo nog een keer "live'van je horen! Goede reis en Geniet ervan meissie! XX Chantalle -
06 Juli 2005 - 04:03
Gideon:
He meiden wat een mooie foto's zeg. In sydney is alles nog bij het oude, veel uitgaan en drinken lalala. Zo nu dus in Hong Kong, das nie niks he. Veel plezier. Het was heel leuk met jullie in Sydney. Ik hou niet zo van het afscheid nemen vandaar. Ramona, Jeanine, hou je haaks. Dikke kus, Gideon -
07 Juli 2005 - 02:53
Moon:
Hey ff een reaktie op mn eigen site! ;-)
Ben nu in HongKong op het vliegveld! Twee leuke dagen hier gehad... verhalen komen natuurlijk nog! Over 20 minuten inchecken... op naar Bangkok! Tot snel!
Liefs,ikke -
07 Juli 2005 - 21:06
Lilian Koetje:
Ramona heel veel plezier in het mooie Thailand en zeker heel veel plezier samen met Ralf we gaan zometeen slapen anders zijn we morgenvroeg niet wakker om Jeanine op te halen Pas op jezelf en veel plezier.
Groetjes van de Koetjes