Verjaardag.. bijna schip gemist.. en meer :-)
Door: Moon
Blijf op de hoogte en volg Ramona
17 Mei 2006 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
Dit bericht heb ik geschreven op 15 mei.. maar doordat internet het niet deed.. kan ik het nu pas plaatsen. 'Gister' is dus niet meer 'gister'! :-)
Bedankt allemaal voor jullie smsjes.. en ja.. ik heb een leuke verjaardag gehad! Over smsen gesproken.. dat kan ff niet meer, omdat ik eergister zo dom was om mijn foon in de taxi te laten liggen in Victoria, BC, Canada.
Maar goed, weet niet goed waar gebleven was. Oja.. Mazatlan in Mexico, waar ik bijna het schip gemist heb! Ik ging samen met Annika aan wal en vergat toen ik het schip af liep op het bordje te kijken, waar altijd staat hoe laat iedereen weer aan boord moet zijn. Maar Annika zei dat ze het in het programma had nagekeken voor we gingen en dat het 18uur was. Ik kon niet echt geloven dat we zo laat pas weggingen, maar ze verzekerde me dat het speciaal opgezocht had voor we vertrokken!
We namen een taxi 'downtown' waar we gezellie ergens op een terrasje geluncht hebben. Daarna wilden we naar de Clif Divers gaan kijken, oftewel locals die van hoge rotsen afduiken. We hadden namelijk gehoord dat ze dat daar deden. Iedereen die we de weg vroegen, sprak alleen maar spaans en helaas kom ik niet verder dan siesta en fiesta! Annika spreekt wel een aardig woordje spaans, maar 'clif divers'wist ze ook niet. Ik maakte een mooie tekening voor de taxi-chauffeur en hij begon enthousiast te knikken... Nu wist hij wat we bedoelde.. of niet? Na een half uur rijden, stopte hij.. plaats van bestemming??? Hij probeerde echt duidelijk te maken dat we er waren.. maar ik zag geen rotsen! Ik weer naar mijn tekening wijzen... wijst hij naar iets anders haha; Hij dacht dat we wilden surfen!!!
Die taxi chauffeur was echt super lachen! Ik begreep er geen ene drol van, maar hij lulde aan een stuk door! Toen gooide we het maar op een akkoordje om ons een beetje rond Mazatlan te rijden voor een uur. Hij stopte bij alle bezienswaardigheden en vond het duidelijk geweldig om onze gids te zijn, super! Uiteindelijk hebben we zo'n 2 uur rondgereden. Annika wilde nog even slapen voordat we weer moesten werken, dus we vroegen de taxi chauffeur Louis om ons bij het schip af te droppen. (hmm... volgens mij maak ik mijn eigen taaltje nu).
Bij de pier aangekomen was het verdacht rustig bij alle winkeltjes.. geen mens te bekennen. Niet dat er dan een belletje gaat rinkelen.. nuhh... ik ging zelfs nog bijna een souveniertje kopen. Een security guard wenkte dat ik mee moest komen.. Ik zeg tegen Annika 'Hey.. we krijgen een short cut naar het schip'. Daar stond een soort van treintje dat ons naar het schip bracht. Hierin zaten nog twee gasten en nog een crewmember. Zij hadden het erover waarom ze te laat waren.. Wij 'Te laat?' 'Waarom.. tis pas 16.30uur'. Nou.. bleek dus dat we om 16.30uur aan boord moesten zijn!!! We hebben echt zo veel geluk gehad.. want het was gewoon toeval dat we zo 'vroeg' terug kwamen!!! Dat was trouwens 6 mei.. en in Nederland was het toen al 7 mei... dus ik had bijna mijn verjaardag in Mazatlan gevierd! Schip wacht namelijk echt niet lang. Gelukkig waren we maar 2 minuten te laat.. en had het verder geen consequenties.
's Avonds weer gewerkt en daarna natuurlijk naar de bar. Hadden ze de bar voor me versierd... super leuk man! Ik verwachtte totaal niets... nederlandse vlag.. oranje bloemen.. happy birthday slinger! Ook kreeg ik een mini verjaardagstaartje... wat later een heel probleem bleek te zijn. De Veendam was in 'code red' voor een tijdje. Dit hield in dat we een virus aan boord hadden en dat er allerlei maatregelen getroffen werden om verspreiding te verkomen. Er mocht dus geen eten in de bar zijn!
Hier kwam ik achter toen de dag erna iemand van de brug vroeg of ik jarig was... Ik vroeg hoe hij dat wist.. en toen zei hij dat ze het in een meeting over mijn birthday cake hadden. Nou, nou.. vond het echt een beetje overdreven. Arme Remco!
Maar goed, mijn verjaardag was dus wel gezellie. De dag erna.. mijn eigenlijke verjaardag had ik eigenlijk geregeld dat ik met dolfijnen ging zwemmen! Was super blij dat mijn verzoek goedgekeurd was... maar helaas werd de tour geannuleerd, omdat geen enkele gast zich er voor aangemeld had.. te duur denk ik. Snik, snik echt wel balen. Mahaar.. toen mocht ik een andere tour uitzoeken en ben ik gaan snorkelen.. by the way.. in Cabo San Lucas! Het was echt gezellie op die boot.. leuke muziek.. gekke mexicanen die happy birthday door de microfoon gingen zingen en me het liefst zat wilde maken! Maar ik moest's middags wel weer werken, dus toch maar niet. Snorkelen op zich was wel leuk, maar het zicht was niet zo goed.
's Avonds WEER mijn verjaardag gevierd, dit keer in de PO, oftewel Petty Officers Bar. De receptionisten waar ik mee werk mogen namelijk niet in de OB komen. Ja,ja allemaal regeltjes hier op het schip. Ook dit was weer erg gezellie.. en ik had ook erg veel gedronken!! De volgende morgen weer om 8uur beginnen... pff wat hebben we het zwaar he! Oow, vergeet te vertellen dat ik die avond ook nog een tafel in het restaurant 'gehost' had. Hier kreeg ik weer een birthday cake.. en werd er weer voor me gezongen haha.
9 Mei waren we in San Diego. Ook hier ben ik even van boord geweest, maar heb ik eigenlijk alleen een groot shopping centre gezien.. waar natuurlijk niks mis mee was! Ik was met twee receptionistes.. en toen we terug bij het schip waren, bleek Kristine haar Ship ID vergeten te zijn. Wij weer met de taxi terug, rennen naar een winkel waar we kleren gepast hadden... en ja hoor.. het lag nog in de paskamer! Snel weer terug naar het schip, omkleden.. en weer aan het werk!
Na twee zeedagen kwamen we 12 mei in Seattle aan. Daar ben ik zo'n hoge toren naar boven gegaan met een super mooi uitzicht over de stad. Daarna nog ff naar een markt, beetje rondgelopen... en op een grasveldje in het zonnetje mijn Starbucks drankje genuttigd. Heel leuk sfeertje op straat in Seattle, allerlei soorten mensen.. zakenlui, studenten, zwervers zitten allemaal op hetzelfde grasveldje. Straatmuzikanten.. artistieke mensen.. heel leuk.
Zaterdag waren we in Victoria. Ik had 's morgens en 's avonds vrij en we waren er de hele dag... dus was van plan wat siteseeing te doen, maar daar is weinig van terecht gekomen. Ik had die avond ervoor tot 4.30uur 's nachts doorgewerkt... dus had 's morgens mijn slaap nodig. 's Avonds ben ik naar een Irish Pub en zelfs naar een 'Club' geweest... al was het maar een half uurtje! En nu even het belangrijkste feitje: Ik was samen met Kaatje!!! De Westerdam was namelijk ook in Victoria, waar Karin dus nu op werkt. Echt super leuk om weer ff lekker bij te kletsen.
En dan ja.. zoals ik al zei... de afsluiting van de avond was minder. Ik was Jeanine aan het smsen... en toen waren we op eens terug bij het schip. Toen betaalde ik de taxi.. onder het smsen zeg maar... en toen ik op het schip mijn smsje wilde versturen.. bleek ik geen foon meer te hebben! Balen zeg! Ik natuurlijk snel weer terug.. taxi bedrijf bellen... tot de laatste minuut wachten om terug te bellen.. maar helaas niks gevonden! Snik, snik.. Ben dus nu een groot deel van mijn, nou ja.. jullie telefoonnummers kwijt! Ik heb alles perfect geregeld voor het geval hij nog gevonden wordt.. Dan wordt ie naar een winkeltje op de pier gebracht, die het vervolgens aan de Westerdam geven (regelmatig in Victoria, Veendam maar 1 keertje) en in Alaska kan ik het dan weer terug krijgen van Kaatje! Maarja.. weinig hoop!
Gister eindigde de 22daagse cruise in Vancouver. Hier stond Chris me op de pier op te wachten... wel raar en tegelijkertijd heel normaal om hem weer te zien. Naast het vliegveld en de haven, was ik nog nooit echt in Vancouver geweest. Echt wel een super leuke stad! We hebben zo'n 3 uur rondgelopen.. door een mooi park langs het water met mooi uitzicht op bergen met sneeuw op de toppen en naar het strand. Het was best lekker weer.. maar ik had mijn winterjas aan.. en daar lagen gewoon mensen in hun bikini!
Sinds gister weer allemaal nieuwe gasten aan boord met nieuwe vragen en nieuwe problemen ppff haha! Dit is dan het begin van elke week dezelfde cruise in Alaska! Mja.. ik mag niet klagen. Alaska is toch echt wel gaaf, maar dik drie maanden is wel erg lang.. en koud man! Hoorde dat het in Nederland lekker warm weer is nu? Geniet er maar van!
Pap, mam, weel... hoe is het met Jacco? Ik had de foto nog niet bekeken op internet.. en nu heb ik mijn foon niet meer.. dus jullie moeten maar ff een foto mailen! Hoop dat hij niet te snel groeit... en nog een beetje puppy is als ik terug kom.
Tot de volgende keer!
Liefs, Moon
17 Mei 2006 - 18:34
Bianca(muts Minli):
hey moon
geweldiggggggggggggg die verhalen van jou wat jij niet allemaal mee maakt pffff nou nou maarja tot gauw maar weer.
groetjes muts -
17 Mei 2006 - 19:09
Cindy Van Minli:
alsnog van harte meid.....
als je nog een birthday cake over hebt stuur je hem maar op he? thihihi.
greetzzzzzz -
18 Mei 2006 - 18:43
Nien:
Hey Moon!
Oh lieve schat wat een geweldige verhalen!Super jammer dat je nu je foon kwijt bent, vond het net zo leuk om met je te smsen! Ben heel blij dat je ondanks het vele werken toch nog geniet van ship's life! We hebben Mir's afscheid etentje ook al gehad, snik!Hey september gaat nog steeds door, Portugal? Dan ga ik eens kijken voor een ticket!
Kus Nien -
19 Mei 2006 - 14:05
Gonda:
He Moon,
Super leuk al die verhalen. Je hebt echt veel leuke plekjes gezien zeg! Super!
En leuk dat je Chris weer hebt gezien. Je hebt toch wel je eigen boodschappen gekocht he? Haha....
Geniet er nog lekker van en ik ga weer eens verder met m'n scriptie, bah!
Dikke knuffel Gon -
20 Mei 2006 - 12:46
Ome Tjeu En Tante Nellie.:
Hoi Ramona.
Mooi al die verhalen,je maakt nog eens wat mee,minder is het verlies van je foon,maar misschien vinden ze hem nog.Nou Ramona werkse en geniet van je vrije tijd.Nou Moon groetjes en tot horen. -
15 September 2024 - 20:56
Brenn:
hé moon jij hebt toch altijd pech wou je net appen maar ja je raakt altijd toch alles kwijt hopelijk krijg je hem terug kan ik je appen nou lekker bibberen in Alaska groeten van Brenn je beste [e-1f466][e-1f3fe]
15 September 2024 - 21:01
Viyen:
fijne Verjaardag ik hoop dat je papa in de volgende vlog ontmoet jammer dat. Je je teli vind ook jammer dat ik Brenn niet overtref