Happy New Year!!! 30C graden hier! ;-)
Door: Moon
Blijf op de hoogte en volg Ramona
08 Januari 2009 | Mexico, Mexico-stad
Wens jullie nog allemaal een gelukkig nieuw jaar... Hoop dat 2009 veel goeds gaat brengen! We hebben het hier op het schip natuurlijk weer goed gevierd. Op 31 dec waren we in Aruba en overdag knalde het al overal... Niet normaal! Zo'n dertig meter over de straat uitgerold... en maar knallen! En dan op nieuw en op nieuw... 's Avonds ben ik met Gillie ergens in een gezellig restuarantje gaan eten. Om 22u vertrok het schip... dus we gingen het nieuwe jaar in op zee... ergens tussen Aruba en Curacao, want daar waren we de volgende dag. Alle officieren, gasten, enz... kwamen samen in de show lounge, waar we met z'n alle aftelden tot 00:00u. Vervolgens ging het feest verder in de Nothern Lights... de discotheek aan boord! Daarna nog naar de OB... en weer erg laat in bedje dus!
Van de planning om op tijd op te staan en wat van onze eerste dag van het nieuwe jaar in Curacao te maken, kwam maar gedeeltelijk iets terecht... Vroeg opstaan in ieder geval niet, gezellig lunchen in 'Poca Loca' 'n Nederlands tentje wel... lekker! Vervolgens 'sail away' kijken vanaf 'Steel Beach'... zoals ik in mijn vorige bericht uitlegde... n speciaal plekje van en voor engineers.
2 Januari was een uitrustdagje... waarbij ik wel vond dat ik het jaar op de juiste manier moest beginnen en naar de gym ben geweest! Het volgende feestje stond al op de planning... Leather and Latex Party in de 'Engine Workshop'. Was erg leuk aangekleed... net een echte discotheek... met een zelfgemaakte kooi en danspaal... Duurde even voordat deze attributen ook werkelijk in gebruik genomen werden... maar genoeg mee gelachen naar mate de avond vorderde!
4 Januari waren we weer in onze thuishaven Ft Lauderdale en ben ik samen met de vrouw van de Facility Manager en haar 2jarige zoontje (die dus ook meevaren) gaan shoppen! De Amerikaanse maten lijken mij toch iets makkelijker te passen haha... Hoe zou dat komen? thihi
Maandag wederom lekker op het strand gelegen op het prive eiland van Holland America Line in de Bahamas... Half Moon Cay... Daar is nooit iets mis mee! Ook had Gillie de kans om mij (met 8 andere collega's) op het strand te vergezellen. Ondanks dat het meer 'de mannen en hun bier' was, was het toch gezellig.
Volgende dag, dinsdag, was het schip weer in Grand Turk... Verwende ik, ben hier de laatse weken al twee keer aan wal geweest en om dat er stiekum weinig te beleven valt, heb ik 'n paar nuttige dingen zoals bijv. de was gedaan... en ook nog even bij het zwembad gelegen om toch nog enigsinds een kleurtje te krijgen voordat ik weer naar ons koude (zeer koude heb ik gehoord) kikkerlandje terugkom.
Woensdag, gister dus, kan ik me nauwelijks herinneren wat ik gedaan heb, vrij weinig in ieder geval. Mijn LOI cursus schiet niet zo op... Ik plan het vrijwel elke dag, maar er komt weinig van terecht.
Vandaag was echt een topdaggie! Gillie had van zijn baas vrijgekregen om met mij aan wal te gaan... omdat ik over n paar daagjes naar huis ga. We hebben een stingray en snorkel excursie gedaan... was echt heel leuk. Ondanks dat de gids zegt, dat die beestjes niks verkeerd doen, heb ik toch in mijn achterhoofd dat Steve Irwin zo gestorven is. Desalniettemin, zijn we zeer intersctief met ze bezig geweest, waarvan we leuke foto's hebben. Snorkelen op zich viel een beetje tegen, aangezien ik al eerder gesnorkeld had op Grand Cayman, wat toen veel mooier was... Maar dat mocht de pret niet drukken.
's Avonds (net dus) zijn we in het Pinnacle Grill Restaurant gaan eten... dat is een 'speciaal' restaurant en het enige restaurant aan boord waar je betaalt om te eten. Jummie, jummie... heerlijk gegeten en ook weer heel gezellie! Nu is Gillie aan zijn power-nap bezig, omdat we dalijk naar de Crew Party gaan... Ik heb geen schoonheidsslaapje nodig, omdat ik natuurlijk lekker kan uitslapen morgen, terwijl voor Gillie gewoon weer zoals elke dag om 6.30u de wekker gaat! Wat hebben we het slecht he?! :-)
Morgen wil ik toch ook enigsinds op tijd op staan, want ik ben nog nooit in Cozumel, Mexico geweest. Gelukkig zijn we daar tot 22u 's avonds, dus dat komt helemaal goed! Dan nog een zeedag op zaterdag... en op zondag vlieg ik vanaf Miami via Frankfurt naar Amsterdam, waar ik dan op maandag om 9u 's morgens aan kom. Heb er wel zin in om iedereen weer te zien thuis, maar moet natuurlijk wel weer afscheid nemen van Gillie... snik, snik... Vooral omdat ik niet weet voor hoelang! Mijn enige manier om naar de Westerdam te komen (om te werken) is om tot 30 maart te wachten... en dat vind ik eigenlijk een beetje te lang om niks te doen. Ik heb nu gevraagd of ik op een ander DAM-schip kan beginnen begin februari en overgeplaatst kan worden in Maart/April naar de Westerdam. Februari al denken jullie... Maar ik ben al vrij sinds 5 dec!! Als het niet kan, wacht ik wel gewoon, want ik wil wel samen varen met Gillie... want dat gaat nog steeds hartstikke goed samen! :-)
Ondanks dat ik niet veel interessants heb meegemaakt, zijn jullie wel weer helemaal op de hoogte en is mijn mama ook weer happy! ;-) Tot heel snel...
En veel plezier en succes met de vorst en de sneeuw.. Aajajaj... dat wordt wennen.. is hier gemiddeld zo'n 30C graden!
Zonnige groetjes,
Moon
11 Februari 2009 - 15:39
Miranda Van Lieshout:
hey ramona
wat maak jij toch veel mee,heb net eens zitten lezen wat jij allemaal schrijft meemaakt enz.leuk hoor.zit je op dit moment weer thuis?hier is ook alles goed..de groeten bij jullie thuis.groetjes miranda en de rest van de familie