Vervolg Lismore en de feestdagen in Sydney!

Door: Moon

Blijf op de hoogte en volg Ramona

01 Januari 2005 | Australië, Sydney

Hallo allemaal!

Ten eerste een gelukkig nieuw jaar allemaal!!! Lekker gefeest? Niet te veel gedronken? Hier was t top, maar dat vertel ik later nog wel.

Had op 30dec een heel verhaal getikt, zodat jullie weer helemaal op de hoogte waren.. maar toen ik op 'plaats bericht' klikte, was alles op eens verdwenen! Heel vaag en super balen, mja 'no worries' he dus daar gaan we weer...

Was gebleven bij zondag 19 december. Nog steeds in Lismore bij Sarah's familie. Na uitgeslapen te hebben, zijn we naar Byron Bay gegaan. Daar zijn we eerst naar het Lighthouse geweest en op het meest oostelijke punt van Australië! Daarna nog gezellig wat winkeltjes bekeken en toen weer op tijd naar huis, want we hadden namelijk een kerstdinner!!!
Sarah's ouders gingen kerst in Sydney bij hun andere dochter vieren, die hoogzwanger is en elk moment kan bevallen. Vandaar dat er een vervroegd kerstdinner plaats vond speciaal voor Sarah en dus ook voor ons! Weer heerlijk gegeten en helemaal in de kerstsfeer! We kregen zelfs een kerstkadootje! Leuk he? Zeep en een pen!
Om hen alvast te bedanken voor onze leuke, gezellige en luxe tijd daar, hadden wij ze een fles Bayley's en Port cadeau gedaan!

Maandag zijn we weer naar Byron Bay geweest, maar dit keer lekker op het strand gelegen. Alex moest werken en Sarah moest naar een verjaardag, dus werden we er afgezet en weer opgehaald, hoe luxe kun je het hebben?! Toch 45min rijden vanaf Lismore!
Daarna gingen we naar Alex thuis... zou de laatste keer zijn, want 's nachts om 1.40u moesten we de bus hebben. Dat betekende dus het laatste avondmaal bij de Barretts! Ze kregen toevallig weer familie op bezoek en dat betekende weer een BBQ!

Toen spullen pakken, nog ff slapen om vervolgens om 1uur weer op te staan. Arme Alex an Sarah stonden ook weer op, om ons naar het busstation te brengen. En toen maar wachten en wachten op de bus, maar om 2u nog geen bus he! Janneke naar onze busmaatschappij gebeld, zeiden ze dat wij volgens de computer gister de bus hadden moeten hebben! Erg knap, want we hadden de bus diezelfde dag pas geboekt. Moet je toch slim zijn he.. als je maandag de bus van zondag ervoor kunt boeken?! Maar goed, ze ging de buschauffeur bellen en belde ons dan weer terug. De buschauffeur was gestopt, had nog rondgekeken of er mensen waren en zoals het hoort tot 1.40u gewacht! Wij moesten vast te laat zijn geweest of op de verkeerde plaats staan, yeah right! We moesten dan maar blij zijn dat we de volgende dag op dezelfde tijd de bus konden nemen! Echt idioot! Lismore is niet zo bekend en geen enkele backpacker stopt daar. Dus zal de buschauffeur Lismore wel gewoon overgeslagen hebben, aangezien wij niet op zijn lijst stonden! Maarja.. weer gezellie terug bij de familie Barrett haha! Vond t niet eens zo erg, alleen zo sneu voor Sarah die de volgende nacht weer opstond voor ons!

Dinsdag werd een relax-dagje; uitgeslapen, tv gekeken, naar Alex om een film te kijken en vervolgens kregen we een heerlijk diner bij Alex! Speciaal voor ons iets bijzonders gemaakt met natuurlijk weer een overheerlijk dessert; een soort doordrenkte cake met warme caramelsaus en vanille ijs, jummie! Er lag zelfs speciaal bestek op tafel, thihi!

Weer afscheid genomen.. nu echt, want dit keer kwam de bus wel gewoon opdagen! Nachtje in de bus geslapen (bespaarde weer een overnachting)en de volgende morgen, kwamen we in Port Maquirie (of zoiets) aan. We bleven daar gewoon een dagje en namen 's avonds weer de bus naar New Castle. We dropten onze bagage ergens voor een paar dollar, waar we het helaas om 16.15u alweer moesten ophalen.
We wilden een kamelenrit over het strand gaan maken, maar dit hebben we uiteindelijk maar niet gedaan aangezien dat kamelen-bedrijf ook een kameel aan de telefoon had zitten, die niet eens wist wat het kostte! Toen zijn we maar om het strand gaan liggen en daarna gaan shoppen en heb ik een kerst-outfit gekocht.

Vanaf 16.15u zaten we weer op het busstation, aangezien we toen onze backpacks weer moesten halen. De bus zou om 18.30u of zo komen.. maar weer geen bus! Dit keer zaten we met een man of 20 te wachten en de bus bleek ruim 2uur vertraging te hebben!
We kwamen daardoor pas om 1.30u 's nachts in ons hostel in New Castle aan. Daar hebben we de volgende dag wat rondgelopen, op het strand gelegen en zijn we naar een gratis BBQ geweest. Was eigenlijk wel heel gezellig en we vonden het jammer dat we het feestje moesten verlaten, om op tijd te zijn voor de bus! (21.45u) Voor de afwisseling had deze weer zo'n 2 uur vertraging! Maar ach ja, kan best gezellig zijn op het busstation he Janneke? Bij de BBQ kwam ik nog een echte Brabander tegen, die Landgraaf (zoals velen) kent van Pinkpop. Toen ik vroeg of hij het tankstation kende, zei hij 'Da ken ik zeker, 'n maat van mij heeft afgelopen jaar het festivalterrein nooit bereikt en is 3 dagen op dat pompstation geweest'! Grappig he? Als het goed is komt hij je de groetjes doen met Pinkpop pap! haha Heel veel mensen kennen Minli trouwens! Altijd hetzelfde gesprek.. Waar kom je vandaan? Landgraaf... Ahh Pinkpop! Wel eens geweest? Jazeker.. toen en toen.. Toevallig ook een Shell-tankstation gezien? Die pomp die ernaast ligt?? ohh ja.. die ken ik zeker!

Maar goed, waar was ik? Rond 2uur 's nachts kwamen in Sydney aan! We besloten maar verstandig een taxi te nemen. Zegt die taxichauffeur dak maar ff moest wijzen hoe hij moest rijden! Ppff.. grapjas.. dacht wie is hier de taxichauffeur? Uiteindelijk bracht hij ons met behulp van zijn kaartje toch naar het hostel, waar iemand nog op ons zat te wachten met kamersleutel en lakens.
Het is echt een gezellig hostel! Zitten alleen een beetje errug veel Nederlanders!

Kerstavond wilde we eigenlijk naar Darling Harbour gaan waar kerstliedjes gezongen werden om een beetje in de stemming te komen, maar toen we er aankwamen was het net afgelopen. Vervolgens zijn we (we=Niels,Janneke en ik)naar een Nederlandse snackbar gegaan, om als kerstmaal een frkandel speciaal en een friet speciaal te eten! We hadden ons er zo op verheugd en waarschijnlijk viel het daarom ook zwaar tegen! Smaakte toch niet zo als thuis... dus Marcel (onze kok van Brasserie Minli) doe mij maar gewoon een friet speciaal met gebakken uitjes en een frikandel en kroket.. op de dag dat ik thuis kom (in juli ergens)! haha Mmmm...

Daarna zijn we gaan stappen. Eerst in Darling Harbour en daarna in Kings Cross bij O'Meilley's (dit ff voor de kenners). Was erg gezellie, maar ook wel vaag om zo kerst te vieren! Eerste kerstdag zouden we met het hostel gaan picknicken op het strand (Coogie Beach). Maar omdat ik pas om 7.30u naar bed was gegaan (met Ralf en Manuela gebeld) had ik niet zo'n behoefte om om 9u weer op te staan... en Janneke ook niet, dus hebben we het grootste gedeelte van de dag lekker geslapen! Om 17u kwamen we dan eindelijk op Coogie Beach aan, maar toen ging iedereen langzamerhand al weer weg! 's Avonds zijn we met 12 man uiteten geweest bij de Italiaan. Drie engelsen die we van Cairns kennen, Niels met zn duitste vriendinnetje en nog een duitse meid, die we trouwens ook van Cairns kennen en nog twee minder gezellige duitse stelletjes. Beetje TE duits misschien haha! Daarna wilden we gaan stappen, maar er bleek dus echt helemaal niks open te zijn. Naar lang rondgelopen te hebben, zijn we uiteindelijk in het casino beland! Die hier overigens 24uur open is!!! Vaag he? Zag er echt super gaaf uit! Een roltrap bij de entree die je tussen de palmbomen en watervallen door naar boven brengt, heel mooi! Daar dan uiteindelijk wat kunnen drinken en weer 10dollar bij het Big Wheel vergokt hahaha!

Tweede kerstdag wordt hier niet echt gevierd. Ze noemen het Boxing Day en is meer een relax-dag om te picknicken of wandelen of zo. We zijn door de botanische tuinen richting Operahouse gelopen en langs de haven, waar allemaal kraampjes en straatartiesten waren. Was wel leuk! 's Avonds zijn we eerst een super coole film gaan kijken in een pub, waar we vervolgens zijn blijven hangen! De film was 'Victory' (met Pele) en ging over een voetbalwedstrijd tussen oorlogsgevangenen en duitsers. Iedereen die zat te kijken, juichten voor de gevangenen en het leek net een live wedstrijd, super lachen! Na de film zijn we daar (Worldbar) theepotjes gaan drinken! Cocktails in theepotten die je vervolgens in shot-glaasjes schenkt.. dit moet mijn Brussel-maatjes toch bekend voor komen?! Erg gezellie dus!

Tussen kerst en oud-op-nieuw niet veel bijzonders gedaan. Beetje gerelaxed, gestapt, in botanische tuinen gelegen en naar Mainly Beach met de ferry geweest. Een avond, geloof dinsdag, was weer echt gezellie in de Worldbar. Sarah en Alex kwamen ook, want die zijn ondertussen ook in Sydney! Verder Niels en de drie engelsen, een man of 14 van het hostel en nog wat engelse jongens die we met kerst hadden leren kennen!

Verder moet ik nog iets grappigs vertellen. Zat in het hostel met twee Brabandse meiden te kletsen en zo kregen we het op een gegeven moment over Hotelschool Maastricht. Zegt Vera 'Vriendin van mij heeft daar ook op school gezeten, misschien ken je haar toevallig.. Ellen van de Mierden?' Das wel heel toevallig, want das een van mijn beste hotello-maatjes! Vera schrijft trouwens regelmatig een colom (of hoe zeg je dat?) in de Trompetter van Eindhoven. Dus Brabanders.. jullie moeten die van begin januari proberen te bemachtigen, want daar staat waarschijnlijk het oud-op-nieuw-wijn verhaal in.. wat ik jullie nu ook ga vertellen!

30 December begonnen de voorbereidingen al. Janneke en ik gingen een kijkje nemen in de botanische tuinen, om alsvast een geschikt plekje uit te zoeken om de volgende dag te gaan zitten om het vuurwerk te kijken. Alles was al met hekken afgezet en er stonden drank- en eetkraampjes en van die chemische toiletten overal. Net pinkpop! haha Iedereen wil naar de botanische tuinen, omdat je daar een mooi uitzicht hebt op de harbour bridge en het operahouse! Een man van de security vertelde ons dat het park om 20u dicht ging om te voorkomen dat mensen er gingen kamperen en dat het om 8u 's morgens open ging. Je mocht geen alcohol meenemen en er zou streng gecontroleerd worden!

We moesten dus creatief zijn en besloten twee zakken wijn van 4L (zitten in dozen met een tapje, hebben we in NL nie geloof ik) de avond van te voren te verstoppen in de botanische tuinen! Vera, Yvonne, Janneke en ik bedenkers en uitvoerders van het plan haha! Als ze er de volgende dag niet meer zouden liggen, hadden we er in ieder geval al genoeg lol om gehad!
En ja hoor, de volgende dag hadden we een zak meteen te pakken! Erg lachwekkend was dat ze het park in tweeën hadden verdeeld en je van het ene gedeelte (waar wij zaten) niet naar het andere gedeelte (waar de 2e zak wijn lag) kon! Maar voor elk probleem is een oplossing en uiteindelijk heb ik naar mensen in dat andere gedeelte zitten zwaaien, die uiteindelijk de wijn opgespoord en door het hek gegeven hebben! Super cool he?!
Verder hadden we voor de zekerheid nog een fles wijn in een limonade-fles meegenomen!

Om 7.30u 's morgens vertrokken we dus! Er zat zo'n 100 man al voor de poort te wachten. Het werd steeds drukker en de poorten bleken om 10.00u pas open te gaan. Vervolgens moesten alle tassen gecheckt worden en ze roken zelf aan de flessen of er geen alcohol in zat. Snel ging het dus niet! Als ze alcohol vonden, werd het weggegooid en moest je weer achter in de rij aansluiten!

Janneke en Vera waren naar 'ons plekje' gerend en Yvonne en ik hadden alle tassen. In Janneke's tas zat de wijn! Ik liet eerst mijn tas zien en begon hem helemaal leeg te halen. Mijn ranja die open was geweest, mocht ik niet meenemen, kon immers iets in zitten! Verder bleef ik maar spullen uit die tas halen en die kerel dacht volgens mij echt vannuh.. ik heb wel meer te doen! (En dat was natuurlijk ook de bedoeling) Hij zei 'STOP, it's okay, it's okay!', toen wierp hij nog een snelle blik in Janneke's tas en kon ik doorlopen, jippie, gelukt!

We hebben met een hele groep bij elkaar gezeten. Vera, Yvonne en nog wat vrienden van hun, Bertina, Pauline,Vivian, Angela, Janneke&wouter ;-), Josh (onze Canadese kamergenoot) en zo af en toe kwamen Niels en de engelse jongens van Cairns ns langs. Onvoorstelbaar eigenlijk dat er dus werkelijk 50.000 mensen zitten te wachten op het vuurwerk van 17minuten! Er was verder geen muziek of entertainment, dus je zat gewoon de hele dag in het park. Mega veel mensen, net mieren! Prachtig weer, leuk sfeertje.. dus het 'niks' doen was wel leuk! Je zullen het over n tijdje op de foto's zien (heb ff geen fotoruimte meer.. HINT pap haha).

Om 21uur was het kindervuurwerk! Super mooi, echt geweldig! Om 00.00u dan het echte werk! Heb hier hele mooie filmpjes van gemaakt! Ze zijn echt goed gelukt, met geluid, echt gaaf! Dit was toch wel een hele speciale 31e december, die ik niet snel zal vergeten! Echt heel indrukwekkend vuurwerk, SUPER!!! Vervolgens zingend teruggelopen naar het hostel.. ff gedoucht om daarna te gaan stappen, maar dat is er niet meer van gekomen. Iedereen zat gezellig op het dakterras van het hostel en bij alle pubs en clubs moest je toch of een kaartje hebben of een hoge entree betalen! Door de saaie R&B muziek, kakte ik al snel in en na nog ff met Ralf gebeld te hebben, ben ik om 5u of zo naar bed gegaan!

Vandaag, 1 januari, is echt zo'n niks-doen-dag! Alles is gesloten en het is dan ook mega druk in dit internetcafe waar ik ben! Heb al mijn kleren weer gewassen, zodat ik morgen met een frisse start naar Canberra kan gaan. Dat is namelijk onze volgende bestemming, de hoofdstad van Australië! Het schijnt niet veel voor te stellen, maar ik wil er toch even geweest zijn. We blijven dan ook maar een nachtje. 4 Januari vertrekken we 's avonds om 23.45u naar Melbourne, waar we dan 's morgens aankomen!
Daar hopen we zo snel mogelijk een baantje te vinden, want het wordt tijd dat er weer gewerkt wordt! Verder gaan we naar de eerste 2 dagen van de Australian Open!!!! 16 en 17 januari geloof ik! Cool he?! Janneke heeft al een heel oranje outfit inclusief een oranje duikbril aangeschaft, maar dat koop ik wel in Melbourne! Verder gaat Vera, die dan dus ook in Melbourne is mee en Wouter, Janneke's lover! Dus kijk maar goed op TV!

Ik ga nu stoppen en duimen dat dit bericht er wel gewoon op komt te staan! Bedankt voor alle leuke reakties en nieuwjaars wensen via sms! Tot snel!

Heel beel liefs, Moon

En nu komt ie dan... oud-op-nieuw! Dat was echt helemaal geweldig!

• 01 Januari 2005 - 13:16

Chantalle:

He wijffie!! Een ONTZETTEND leuk verhaal en hierbij wil ik je dan ook een heel erg fijn 2005 toewensen (de eerste helft kan al niet meer stuk dacht ik zo) Anyway, hier was the sydney-fireworks op het journaal te zien! In gedachten zat ik naast je met een lekker flesje bundaberg rummmmm!! Ga nu ook lekker hangen, maar dan wel binnen. Meissie, have fun and keep writing!
    groetjes chantalle

• 01 Januari 2005 - 20:40

Ellebel:

Ha Moon,
    Echt ontzettend toevallig dat je Vera tegen bent gekomen, wat is de wereld toch klein!! Ik zal alle de komende trompetter voor je bewaren, zodat je de new year story hebt. Of zal ik ze allemaal maar bewaren?? Verder was onze nieuwjaar erg gezellie, goed gefeest en flink gezopen, hihi!!
    Nou, veel plezier nog en tot mails!! Ik hoop een glimp van je op te vangen met de australian open!! Dikke kus en heel veel liefs, Ellebel!!!!

• 02 Januari 2005 - 13:16

Ka:

He Moontje!!!
    Echt 'n heel spetterend 2005 he meid! Dat zal zo wel lukken toch? Echt superbedankt voor je kaartje nog, echt helemaal geweldig. Mn ouders dachten dat 't 'n gewone kaart was en vonden 't al gek dat ik 'n kaart kreeg met 'n halfnaakte vrouw erop. Ik heel hard lachen natuurlijk: nee dat is moon!!!
    Heel veel plezier nog he!!!
    Liefs Ka

• 02 Januari 2005 - 19:23

Karen Versteegen:

Hoi! Je kent me niet, maar mijn oma kent jouw oma en nou ja, ik heb dus je website gekregen. Ik ben ook een jaar Down Under geweest. Helemaal te gek! Ik lees je website dan ook regelmatig, erg leuk!
    Ik weet niet hoelang je in Melbourne blijft en wat voor werk je zoekt maar ik heb gewerkt voor een hostel in Echuca (een stuk boven Melbourne). Het is een hostel dat je helpt bij werk zoeken. Ik heb o.a. abrikozen geplukt en in een vineyard en in een pizza-restaurant gewerkt. Niet zo'n heel bijzonder werk, maar het verdient wat hè?!
    De website van het hostel is: www.backpackersechuca.com
    Hoe dan ook, veel succes en nog heeel veel plezier!
    Groetjes, Karen

• 04 Januari 2005 - 10:46

Ome Tjeu En Tante Nellie:

Hoi Moon.
    wij wensen jou een heel gelukkig en een spetterend nieuwjaar toe,maar dat zal wel lukken ,wat heb je weer een mooi verhaal geschreven,en wat ben je weer creatief geweest met al die wijn die jullie verstopt hadden,hierin lijk je toch precies op je pa.Die zou dat ook bedenken,slim hoor!Wat zullen jullie gelachen hebben,hier gaat alles zijn gewone gangetje,en met spanning wachten we weer af wat je weer verder gaat beleven,heel veel lieve groetjes van ons.Doei!!!!!!!!