Eerste week op de Maasdam!
Door: Moon
Blijf op de hoogte en volg Ramona
01 Februari 2008 | Panama, Panama-stad
Alweer een week aanboord… wat gaat de tijd toch weer snel! Vorige week Donderdag stapte ik om 5.21u in de trein in Heerlen en om 10:10 in het vliegtuig naar Atlanta. Het was een oud vliegtuig… zonder tv schermpjes voor je neus… Dat was wel ff balen, want daar ben ik stiekum toch aan gewend. Maar ik had wel interessante gesprekken met de man die naast mij zat in het vliegtuig… en de rest van de tijd heb ik maar geslapen. Van Atlanta naar Ft Lauderdale (bij Miami), waar ik in een lekker ruime luxe hotelkamer overnachtte. ‘s Avonds nog wat gaan eten met een van mijn nieuwe collega’s die ik op het vliegveld ontmoette! Dacht op Schiphol al.. die zou ook wel eens voor de HAL kunnen werken… en ja hoor.
Vrijdagmorgen 7u werden we opgehaald bij het hotel om naar onze nieuwe thuis ‘ de ms Maasdam’ gebracht te worden. Eerste dag is altijd meteen druk, druk… ID card regelen, safety training… haasten om je uniform nog ff snel te strijken… en om 12u was ik al aan de slag! Iedereen is echt super aardig en mijn eerste indruk is dat we een heel leuk Front Office team hebben. Het is wel wennen hoor.. maar langzaam komen de herinneringen van de Veendam terug. Dat schip is namelijk precies hetzelfde. Maar je voelt je toch een beetje verdwaalt de eerste dagen.
Mijn hut is ook precies dezelfde als op de Veendam: B021. Ondanks dat ik van een tweepersoons bed op de Oosterdam, naar een stapelbed ben gegaan… slaap ik toch heerlijk! Normaal ben ik toch vrij weinig in mijn hut. Deze week heb ik echter bijna alle vrije uurtjes achter mijn laptop doorgebracht… Prison Break kijken! ;-) Gister helaas de laatste DVD snik, snik.. Toen maar naar de OB gegaan.. (Neem aan dat jullie ondertussen weten dat dit de Officers Bar is?!) Wel apart… weer een nieuwe start.. allemaal nieuwe mensen… maar heel gezellie!
San & Nicole… ben nog niet sportief bezig geweest. Maar had een goed excuus… Alles zat namelijk dicht… was beetje ziekjes… Maar voel me nu weer een stuk beter… dus zal de achterstand snel gaan inhalen!
We doen nu twee 15-daagse ‘Winter Panama Canal Cruises’, maar ik heb nog geen kans gehad om van boord te gaan. We zijn in Half Moon Cay, Bahamas en Cartagena, Colombia geweest… en gister het hoogtepunt: door het Panama Kanaal… Hier natuurlijk toch wat foto’s van gemaakt! Morgen in Puntarenas, Costa Rica. Deze cruise eindigt op 9 februari in San Diego, waar we samen met de Oosterdam zijn! J Dan vervolgens weer in 15 dagen terug naar Ft. Lauderdale… een leuke route! Ook weer Cabo, Mazatlan en Puerto Vallarta… maar we zijn elke haven samen met de Oosterdam… dus kan ik mijn oude maatjes weer zien. Vanaf 24 februari doen we twee verschillende 10-daagse cruisen in de Caribbean.
Ik hou jullie op de hoogte!
Liefs,
Moon
01 Februari 2008 - 02:57
Mir:
He Moon,
Goed te horen dat je het weer goed naar je zin hebt! Voor mij was het idd ook weer wennen op een andere klasse schip te werken; na 2 contracten Statendam weer op op de Vista Class!! Ik begin 3 Feb. op de Westerdam. Heb je toevallig nog gecheckt of de Maasdam en Westerdam de komende maanden samen in port zijn?? Zou leuk zijn!!!
Veel liefs vanuit St. Vincent,
Mir -
06 Februari 2008 - 20:53
Gonda:
He Moon,
Fijn om te horen dat je eerste indrukken weer goed zijn. Hopelijk ben je snel gewend, maar daar ben ik eigenlijk helemaal niet bang voor. De plaatsen die je aandoet klinken niet verkeerd! Plaats maar veel foto's op je site, kunnen wij ook een beetje mee genieten.
Succes en tot snel!
Knuffel Gon -
15 Februari 2008 - 17:16
San:
Hey Moontje!!!
Fijn om te horen dat het tochallemaal wel gezellig is!
Geen smoesjes he.....Als alles dicht zit, is rennen (sporten) juist goed! Wij zetten ons schema gewoon door, kom op he!!!
Jammer dat ik je belletje net gemist had.... Kletsten snel weer bij.
Kus San
17 Februari 2008 - 12:38
Esther:
Heej Ramona! Heeft even geduurd maar ik ben weer helemaal bij met het lezen van je avonturen! Amuseer je! X Es.