Eerste week cruisen... zit er op!
Door: Moon
Blijf op de hoogte en volg Ramona
20 September 2005 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
Hoe is het in ons kikkerlandje? Vast warmer dan hier.. al valt het eigenlijk wel mee met de kou.
Zo.. heb alweer ruim een week er op zitten. Tijd gaat snel.. al heb ik het gevoel dat ik hier al weken ben!
Werk gaat steeds beter, maar ik weet nog lang niet alles.. en das wel wat de gasten van me verwachten! En dan de klachten.. maakt niet uit waar het over gaat.. het komt allemaal bij ons terecht en das natuurlijk ook wel logisch, maar toch.. Kan niet zeggen dat dat nou zo leuk is.. 'klachten behandelen', maarja erg leerzaam zullen we maar zeggen!
Over het algemeen zijn de gasten gelukkig erg tevreden. Dit blijkt ook wel uit de enquete die ze na elke cruise doen. De gasten moeten allerlei facetten met een cijfer van 1 tot 9 beoordelen en de front desk had afgelopen week een 8.5 en dat is ook het streven!
Vorige week werd ik 's nachts wakker van het brandalarm!!! Dacht eerst dat het mijn 'wake-up' call was, maar het bleek pas 2.30u te zijn en toen ik eenmaal echt wakker was.. hoorde ik toch duidelijk dat het het brandalarm was.
Mijn reaktie in noodsituaties is niet zo goed, heb ik ondervonden thihi! Ik pakte mijn reddingsvest... en ging me vervolgens in de spiegel staan afvragen of ik dan toch echt in mijn pyama naar buiten zou gaan?! Waarheen had ik me nog niet eens afgevraagd. (uhum.. niet goed opgelet in de safety-training')
Toen riep de 'captain' om dat het een vals alarm was, maar dat de crew 'standby' moest blijven. Dus ik ging nog maar ff niet slapen en besloot m'n reddingsvest maar eens aan te trekken... gewoon om dat ook eens gedaan te hebben! Toen riep de captain al weer om dat alles okee was en ben ik weer gaan slapen.
Volgende ochtend bleek dat ik een van de weinige van de front desk was, die niet naar de frontdesk was gekomen. Vrijwel iedereen was er 's nachts in pyama! Oeps...
De frontdesk is namelijk het 'passenger notification team'!
Mjaaa.. al met al.. een goeie test voor mij! Veiligheid is immers erg belangrijk op een schip. Zo zijn er ook elke week 'safety drills' (oefening) voor gasten, maar ook voor crew.
Ben ondertussen trouwens al twee keer aan wal geweest. Donderdag in Skagway.. waar ik een Alaska-trui gekocht heb.. Jaja.. moet toch af en toe de toerist uithangen he haha!
Gister ben ik in Seward geweest.. een verhaal apart! (Is trouwens niet de hoofdstad van Alaska zoals ik in mn vorige bericht zei, das Juneau)
Maar goed, ik ging daar dus van boord en wist dat er shuttlebusje naar 'downtown' gingen. Ik vroeg aan Indonesische collega's die uit een busje stapten, of ik ook kon lopen. 'Nee, das veel te ver... hij geeft je wel een lift' en ze wezen naar het busje 'Seamans Mission' waar zij net uitgestapt waren. Ohh het busje naar het Sealife Centre... dacht ik!
Ik vroeg om een lift en dat was geen probleem. Hij vroeg of ik naar de 'Seamans Mission' wilde.. en ik dacht 'why not?', ga eens een kijkje nemen bij het Sealife Centre! Kom ik daar aan.. klein gebouwtje cq huisje.. hoor mensen zingen.. denk huhh.. wat is dit? Zag wel bekende Indonesische gezichten! De chauffeur stelde me aan een paar vrouwtjes voor die me overenthousiast ontvingen en voor ik het wist zat ik met een liedjesboek in de kring!
En toen ging het belletje pas echt rinkelen! haha Elk liedje ging over God...en alles om me heen 'God'. Toen besefte ik wat de Seamans MISSION was haha! Ondertussen werd er aan een soort kringgesprek begonnen, waarin iedereen zich voor moest stellen... 'wij christenen onder elkaar'.. Ik dacht echt... 'O my God' hoe kom ik hier beleefd weg!
Gelukkig zei er iemand dat hij moest gaan... mooi moment voor mij om er ook tussenuit te piepen! Een van de vrouwtjes vertelde me over een mooi park vlakbij! Ik zei 'klinkt goed, bedankt voor de tip'... zegt ze toen: 'ik ga wel met je mee!' Ik dus een hele wandeling met haar gemaakt!
Echt een super aardig vrouwtje, maar toen ze vroeg of ik ook in 'the mission' kwam eten, ben ik toch afgehaakt! haha Kan ook alleen mij gebeuren he haha!
Verder heb ik ook al een heftige zee meegemaakt! Ik weigerde pillen voor zeeziekte in te nemen als voorzorg, want ik wilde mezelf testen... en joehoe.. ik heb de test doorstaan!!! Heel veel gasten kwamen pilletjes halen bij de receptie en ook een van de receptionistes ging ziek naar haar cabin. Toen een van de danseressen (of zo) haar enkel omgezwikt had, werden de rest van de shows afgelast. Best heftig dus.. al zegt men dat het nog veel erger kan!!! Op dit moment schommelen we trouwens ook aardig op en neer!
Oja.. een van de koks woont in Kerkrade! wat is de wereld toch klein he! Hij heet Martijn en heeft in Chateau St Gerlach (schrijf je t zo?) gewerkt. Wel grappig.. hij kent 'n paar mensen die ik ook ken... echt toevallig!
Hhm.. volgens mij zijn jullie nu wel weer helemaal op de hoogte! Al heb ik nog helemaal niet verteld dat ik gletsjers heb gezien en... walvissen!!! Wel ver weg.. maar heb ze zien springen... echt gaaf!
En ik heb 'La Bamba' op de gitaar leren spelen.. dankzij Neel, de gitarist van de band! Helaas gaat hij volgende week weer van boord! Toch balen dat ik mijn eigen gitaar niet heb meegenomen!
Normaal denk ik altijd.. 'veel te veel meegenomen', maar dit keer toch niet! Had ik mijn laptop maar meegenomen, of muziekboxjes.. adapter voor mn discman, etc,etc... Tips voor jou, Mirke!!!
Nou dit was het dan toch echt weer!!!
Liefs, Moon
20 September 2005 - 16:12
Nien:
Joehoo,ik ben weer numero uno!Klinkt allemaal toppie Moon, en och ja zo'n vals alarm, hebb je dat ook eens meegemaakt!Echt wel relax dat het aantal uren wel meevallen he!Hier alles ok!Ik mis je ontzettend,
dikke kus jouw mate -
20 September 2005 - 17:07
Bianca (minli) Poetswief:
heey ramoon.nou dat was wel weer wat he.
sinds ik jou site gevonden heb ben ik elke keer als ik vrij heb aan het kijken of je iets geschreven hebt.en ja vandaag weer een verhaal. het lijkt me echt wel spannend maar ook wel griezelig op zo n schip.maarja ik kijk er naar uit naar het volgende verhaal.groetjes bianca -
21 September 2005 - 13:34
Janneke:
Jo Moon!!!
Hahaha! Vette shit man! Moon lekker aan het zingen over God in een kringetje... Haha, moest kei hard lachen! Echt gave verhalen alweer. Geniet dr maar lekker van!
liefs Janneke -
21 September 2005 - 17:07
Chantalle:
dat je toch wakker geworden bent moet toch ook ergens voor tellen of niet? Dikke tien van mij, lief, have fun!xxchantalle -
23 September 2005 - 08:19
Anneloes:
Leuk, leuk, leuk! -
25 September 2005 - 11:07
Nicole:
Hey Moontje.
Geweldige verhalen. Ik heb het schip bekeken. Echt super. Geniet ervan.
X Col. -
25 September 2005 - 14:03
Tillie Heuts:
heel leuk die reis wat ben je toch een bofkont gr tillie -
25 September 2005 - 20:23
Gonda:
He Moon, geweldig al die verhalen! En dat verhaal van Seamans Mission; dat is echt iets wat jou moet overkomen!! Volgens mij heb je al aardig je draai gevonden, fijn zeg. Weet je trouwens die man van t parkeren in Utrecht nog? Ik zie m echt vaak en moet gewoon iedere keer weer lachen als ik m zie. En hij trouwens ook! Moontje, maak er een mooie tijd van en wanneer mag je mee gaan doen in zo'n leuke show? haha! Dikke knuffel Gon