Actief bezig op de ms Maasdam...
Door: Moon
Blijf op de hoogte en volg Ramona
18 September 2008 | Canada, Sydney
Sorry dat het weer zo lang geduurd heeft voordat jullie iets van mij horen! Mijn laptop heeft momenteel problemen... dus moet ik weer ouderwets op een openbare computer internetten.
Hier op de ms Maasdam gaat alles zijn gangetje. Na de Viking cruise, vaart ons schip in Canada/ New England. Cruises van een week van Boston naar Montreal en andersom. De havens waar we aanmeren zijn: Bar Harbor, Halifax, Sydney,Charlottetown en Quebec city.
Weet eigenlijk niet wat nu wat ik jullie moet vertellen... van de ene kant zoveeeeeeel te vertellen... en van de andere kant juist weer niet veel bijzonders. Ben ondertussen in alle plaatsjes aan wal geweest en vooral Quebec is helemaal geweldig!
Aan boord hebben we ook de onafhankelijkheid van Indonesië gevierd... Wel een beetje dubbel... omdat op deze dag gevierd wordt dat ze onafhankelijk van Nederland zijn geworden... Het grootste deel van de crew is Indonesisch, dus dat is altijd een hele happening. Naast de crew party, hebben we met de meiden van Front Office ook meegedaan met de 'tug of war'! Touwtrekken met twee teams van 5 personen tegen elkaar... Nou had een week later nog spierpijn en blauwe plekken... en helaas hadden we ondanks dat de kapitein ingevallen was voor een van onze meiden... niet gewonnen!
Verder doe ik mee aan de 'biggest looser competition'... de naam klinkt een beetje verkeerd... Maar er is hier nu officieel een wedstrijd om zoveel mogelijk 'bodyfat' te verliezen... Dit gaat niet in kg's, maar met een speciaal apparaat, waarmee het percentage body fat uitgedrukt wordt... Hierbij kreeg ik ook persoonlijk voedingsadvies en vertelde ze me dat ik niet voldoende eet! Nu wordt ie helemaal mooi! Elke maaltijd moet koolhydraten, vet en protiene bevatten zegt men. Uit deze test bleek ook dat ik sterke spieren heb! Altijd al geweten dat ik zware spieren had hahahaha! Maar goed... we zullen zien aan het eind van de rit! Ze hebben me ook nog een detox programma aangepraat thihi... dus als het goed is ben ik helemaal gereinigd als ik thuis komt! :-)
Daarnaast zit ik met de Event Manager en Environmental Officer in een team voor de 'On deck for the crew' wedstrijd... We hebben allemaal een metertje op ons dat telt hoeveel passen je op een dag loopt... erg grappig! Ze proberen de crew fit te houden hier!
Gillie heeft gister te horen gekregen dat zijn volgende contract op de Westerdam is. We dachten dat we nog een weekje samen vakantie zouden hebben... Maar aangezien ik 6 december thuis aan zou komen en hij 6 december vetrekt... is dat dus niet het geval. Het is allemaal nog niet zeker... maar ons nieuwe plan is dat ik vanaf de Maasdam naar de Westerdam ga om een paar weken met hem mee te varen! Als 'friend onboard'... niet werkend dus... Dan kan ik misschien eindelijk eens iets aan mijn LOI curses Psychologie doen! But we'll see!
Tot de volgende keer!
Liefs,
Moon
21 September 2008 - 16:26
Nien:
Hey Moontje,
Leuk berichtje, en leuk smsje! Hoop je snel weer eens effe te spreken! Hier alles ok!
Kus Nien