SJENG op mn wang!!!
Door: Moon
Blijf op de hoogte en volg Ramona
21 Januari 2005 | Australië, Melbourne
Ben afgelopen maandag, dinsdag en donderdag naar de Australian Open geweest! Vantevoren ben ik ook al twee dagen naar de qualificaties geweest, die gratis toegankelijk waren!
Zo heb ik dus gezien hoe Michaela Krajicek en Melle van Gemerden zich plaatsten. Echt gaaf man dat dit gewoon gratis was! Zo konden Janneke, Wouter, Jasper, Wouter2, etc... me ook ff op de hoogte brengen van de regels, zodat ik weet wanneer ik moet juichen haha. Heb me namelijk nooit in tennis verdiept, maar ja als je in Melbourne bent, waar dan de Australian Open is... dan moet je wel gaan vind ik. Altijd leuk, oranje feestjes!
Een ground-pass, waarmee je de hele dag naar alle wedstrijden, behalve die in centre-court kunt gaan... kost omgerekend maar 15 euro!
Maandag begon het echte werk dan. We gingen met een hele groep in het oranje.. en werden al meteen gefilmd toen we naar binnen liepen! Janneke had schmienk gekocht.. dus we waren op-en-top HOLLAND haha! Ik had SJENG op mijn rechterwang staan.. en nu komt ie... 4 dagen later staat het er nog even duidelijk op! Ben namelijk verbrand maandag, en de schmienk werkte als factot 30 thihi! Vond t wel grappig, maar nu mag t toch wel weer verdwijnen! Overal waar ik kom, zie ik mensen naar mn wang kijken en wordt me regelmatig gevraagd wie Sjeng is.. of dat ik naar t tenissen geweest ben!? Jullie zullen binnenkort lachen.. als jullie de foto\'s zien!
We gingen maar meteen bij t showcourt zitten, waar Sjeng Schalken later op de dag, de 3e wedstrijd, tegen Johannson (weet nie hoe je t schrijft) moest spelen. De zweden waren met een heel legioen, waar we nauwelijks tegen op konden. Maar er kwamen steeds meer oranjefans bij ons zitten... en uiteindelijk was t \'Sjeng aon de geng\' ook duidelijk te horen! Helaas was Johannson toch echt veel te goed voor Schalken, maar een leuk dagje was het zeker! Heb ook n hoop andere wedstrijden gezien, mja.. kan die namen natuurlijk niet onthouden... ik als tenniskenner haha! Olivier Roches tegen ? en Malisse tegen Hahs of was t Hahn haha? Voor de tennisliefhebbers zal ik t eens nakijken en dan laat ik t jullie nog wel weten!
Volgende dag eerst naar Bjorkman tegen ? , toen naar Raymond Sluiter tegen Jurgen Melzer (hoop dat ik t goed spel haha). Het leek weer een gezellie oranje feestje te worden, maar helaas moest hij al snel afhaken wegens een blessure. Toen verplaatste de hele oranje-gang naar Melle van Gemerden, die tegen Ferrero moest spelen. Die naam kende ik ook wel (toch! haha). Melle speelde echt goed man en won zelfs de eerste set, maar ja... zal geen uitgrebreid verslag geven, want dat hebben de liefhebbers natuurlijk al op tv gezien! Ondertussen kwamen Sluiter en Wessels ook bij ons zitten, nou ja staan op de tribune. Het was zo vol he! Oranje supporters stonden en zaten overal! Toen Sluiter gespot werd, werd er snel een zitplek voor hem vrij gemaakt.. Wessels moest blijven staan haha!
Zo had ik mooi de gelegenheid om ze een handtekening op mijn oranje australian open pet te laten zetten! En Melle heeft er na de (verloren) wedstrijd ook nog een opgezet!
Toen verplaatste het legioen weer naar een ander court waar Michaela Krajicek moest spelen! Ze won echt easy in twee sets.. en toen ze aan kwam lopen en mijn pet pakte om er een handtekening op te zetten.. zei ze \'bedankt voor het aanmoedigen\'. Had ik echt niet gedacht... dacht eerlijk gezegd dat ze wel arrogant zou zijn, maar echt helemaal niet dus!
Echt super gezellie gezongen de hele dag, geen stem meer nu! Hebben jullie ons niet op tv gezien? Jullie kunnen Rosalie niet gemist hebben, die was echt camera-geil... en had een wit hempjeaan met een rode bh er over en een blauwe band om haar buik.. en zo de levende nederlandse vlag was. Zag er wel grappig uit! Elke cameraman of fotograaf heeft haar wel vastgelegd!
Oja, ben dindag weer naar andere wedstrijden geweest, waarvan ik een bekende naam wel onthouden heb haha... Venus Williams! Heb iedereen op de foto gezet... dus die zien jullie wel als ik weer in NL ben!
Woensdag baalde ik echt dat ik niet kon gaan. Moest immers werken! Schijnt weer erg gezellie te zijn geweest bij Peter Wessels, die tegen dezelfde zweed als Schalken speelden! Hij schijnt goed gespeeld te hebben... maar heeft niet kunnen winnen van Johannson. Hij slaat zoooo hard!
Trouwens Wessels is ook 7 mei jarig... ff een leuk nutteloos detail!
Gister, donderdag, besloot ik toch maar weer naar t tennis te gaan, in de hoop Michaela Krajicek te kunnen zien spelen. Moest om 17u werken en om 16u was ze nog niet eens begonnen! Heb toen mn werk gebeld en gevraagd of ik later kon beginnen en met succes,want had uitstel tot 19u gekregen haha! NOS langs de lijn was dit keer ook van de partij en vroeg ons wat kommentaar te geven.. Beetje spijt van dat ik dat nie durfde haha... anders hadden jullie me kunnen horen op de radio! Janneke heeft wel wat gezegd, maar heb t idee dat ze alleen Michel uitzenden haha.. die zei tenminste wat over Micha!
Ze speelde echt goed man... tegen Patty Schneyder, die vorig jaar in de halve finale stond. Ze won de eerste zet! Patty had niet veel fans bij zich, dus dit keer waren zeker luid en duidelijk te horen! Helaas verloor ze de 2e set en moest ik toch echt gaan werken toen het 1-1 in sets en 5-4 in games stond. Heb niet veel meer gemist, want ze heeft uiteindelijk met 6-4 de laatste set verloren. Echt jammer man, ze had echt wel een goeie kans om te winnen!
Daarna, nog in mn oranje outfit, snel naar mn werk, omkleden en aan de slag! Anneloes, Jasper en Wouter2 kwamen bij me eten, echt leuk! Wouter2 en Anneloes zijn vanochtend vroeg naar Nieuw Zeeland vertrokken!
Maybe kom ik jullie daar wel weer ergens tegen, zou leuk zijn!
Oja, bij Micha Krajicek... tikte Hendrik-Jan, die op de Hotelschool bij me in de klas zat me aan! Vaag man.. om op eens een bekende van thuis tegen te komen!!!
Ik ga nu weer snel terug naar mijn hostel, omkleden en weer werken! Is echt wel relaxed daar! 17 u beginnen, 17.45u krijg ik heerlijk eten.. 18-18.30 komen de eerste gasten! Het is een fine-dining restaurant, dus geen pizza\'s.. beetje chiquer, maar ook weer nie echt chic! Dan is t meestal super druk tot 22-22.30 en dan beetje opruimen en klaar! Oja, ze hebben me achter de bar gezet... echt leuk!
Zie er wel tegenop om te vertellen dat ik binnenkort alweer ga vertrekken!!! Hopelijk kan ik t zo aanpakken dat ze niet kwaad zijn en ik na Nieuw Zeeland weer terug kan komen! We will see!
Tot snel allemaal!!! Nog 13 daagjes.. en dan zie ik mijn vriendje weer!!!
Veel liefs, Moon
23 Januari 2005 - 15:21
Ikke Zelluf:
Hey als jullie wat up-to-date foto\'s willen zien, moeten jullie ff op de site van Anneloes kijken! Daar ben ik op vele foto\'s te bewonderen! Onder andere mijn Sjeng-wang! thihi
floef.waarbenjij.nu