Vervolg van 5 dagen Portugal :-)
Door: Moon
Blijf op de hoogte en volg Ramona
26 September 2006 | Nederland, Landgraaf
Ben weer thuis! Het was echt super! Heel mooi land... zeker aan te raden!
Zal even verder gaan waar ik gebleven was. Oja... Donderdagavond dus gezellie op stap in Lagos. Dit nadat we in een echt portugees restaurant gegeten hadden... en wel kip piri piri! Typisch Portugees gerecht!
Er zijn trouwens erg veel Australiers hier... de meeste zijn ook al langer dan een jaar of zelfs 2 jaar op reis! Verder veel Engelsen en natuurlijk Nederlanders.. altijd weer! Wel waren het meer Nederlanders met georiganiseerde-reizen... Geloof niet dat we een NL´s backpacker tegengekomen zijn. Wel een stel Belgen haha... altijd lachen!
Vrijdag hebben we eerst lekker uitgeslapen en zijn vervolgens op het strand gaan liggen... Jahaa... nu was het wel lekker weer! Het zeewater was echter mega koud.. bbrr... Bovendien werd ik vrijwel meteen omgegooid door een stevige golf.. en werd ik ff gescubt over het zand. Toen we ons strandje in de Lonely Planet, de bijbel van de reiziger haha, opzochten... Bleek er dan ook te staan dat zwemmen geen aanrader was op dit strand.. Vandaar dus!
In de late namiddag namen we de ferry naar een eilandje. Super mooi daar... en nog ff gezellig op het strand zitten kletsen. Vervolgens zijn we in een gezellig strandtentje gaan eten. Ook heerlijke cocktails hier! Toen door het donker op zoek naar het bruggetje naar de overkant... want de ferry ging niet meer. Na een frisse douch... weer op stap! ;-) Ontmoetten een stel dronken Ieren, Zuid-Afrikaan, Australier en dus de Belgen!
Volgende dag hebben we een kayak-tour gedaan. Erg avontuurlijk... en actief haha! Jeanine en ik waren de enige die die dag gingen... dus we hadden een prive tour met onze (wederom Australische) gids Chris. Super gelachen met deze gekke Ozzi! En maar peddelen natuurlijk... We gingen grotten in... super mooi, maar leek me toch wel een beetje gevaarlijk! Onze gids ging maar door haha... dus wij er maar achteraan! Net een golfslag bad... waar je met je kayak dus ff tussen en onder de rotsen door moest sturen! Heb wel eens gekayakt... maar op zee is toch wel ff anders!
Vervolgens stopten we op een verlaten strandje... hier gingen we zo´n 15 meter (gok ik) naar boven klimmen over de rotsen... Dit alles op bloten voeten! Onze gids adviseerde ons om niet op de borden te kijken als we boven waren... Daar stond dus op dat het erg gevaarlijk was om de rotsen te beklimmen of af te dalen... Uhumm... haha Een stel Nederlanders dat we ´boven´ tegenkwamen.. kon dan ook nauwelijks geloven dat we helemaal naar boven geklommen waren... toen we onze kayaks... ver weg beneden op het strand aanwezen!
We hadden hier dus wel een prachtig uitzicht!!! Zelfs over de hele kustlijn van Zuid-Portugal! Ik baalde dan ook als een stekker... dat juist op dat moment de batterijen van mijn fototoestel leeg waren! Het blijft dus bij mooie herinneringen!
Na nog ff lekker van het zonnetje genoten te hebben, zijn we een siesta gaan doen haha... 3 uur kayakken had ons toch wel vermoeid! Vervolgens gingen we naar een leuk restaurantje op zoek... om kip piri piri te eten! De eerste keer had ik namelijk gevraagd of het niet ´te heet´ kon... en was het vervolgens helemaal NIET heet... dus we moesten dit over doen! Overal hadden ze kip piri piri... en toen we eindelijk een leuk klein restaurantje uitgezocht hadden... en aan ons eerste drankje zaten... Bleek het een Seafood restaurant te zijn... Geen kip piri piri dus. We besloten dan ook om maar vis te eten! Ik hou eigenlijk helemaal niet van vis... Maar op het schip heb ik het vaker geprobeerd... en af en toe vond ik het toch echt lekker! Volgens Jeanine was het echt overheerlijk... maar ik vond de Zeeduivel toch niet helemaal top... Dat lag dus duidelijk aan mij!
Daarna ons laatste avondje stappen... Dit was namelijk alweer zaterdag... en zondag gingen we weer terug naar huis. We gingen eerst naar Whites... dit omdat dit € 0,40 per persoon opleverde voor een aardige Portugese propper haha! Erg he... alles is er goedkoop... maar de mensen verdienen dan ook bar weinig! Hier kwamen we een gezellige groep Engelsen tegen. 4 mannen en 3 vrouwen die voor de NATO in Belgie werken. Ze noemden zich de 7 dwergen... en hadden allerlei spelregels, super lachen! De kerel die het aan ons uit aan het leggen was, schreeuwde: ´Show the dwarfs´.. Vervolgens kwam er overal een klein dwergje te voorschijn haha... dat ze in de lucht hielden... en de laatste moest een shotje drinken! Klinkt nu misschien niet zo lollig... mja... je had er bij moeten zijn haha! Weer een gezellig avondje in ieder geval!
Zondagmorgen om 7 uur op... om vervolgens rond 8 uur de trein naar Faro te nemen, waar we 2 uur later aankwamen.. Bus naar het vliegveld... en oh ja... die gekke Engelsen zaten dus toevallig in hetzelfde vliegtuig haha... Nuchter heel wat rustiger dan bezopen haha! Vanuit Charleroi met mijn autootje terug naar huis... waar ik na ruim 12 uur gereisd te hebben aankwam!
Een uurtje later kregen we bezoek van Joni en Garth, Canadese familie die op huwelijksreis in Europa waren. Paar weken geleden zijn we nog naar hun bruiloft geweest in Canada! Daar zijn we gister gezellig mee op pad geweest om hen het een en ander te laten zien. Ondertussen zitten ze alweer in de lucht terug naar Canada.
Zo... dit was weer een uitgebreide update!
Tot de volgende keer... Ga het de laatste weken thuis druk hebben met mensen zien, die ik straks weer moet missen! ;-)
Liefs,
Moon
26 September 2006 - 12:20
Cindy Van Minli:
hey ramona, leuk dat je er alweer bent. je hebt het zelfs druk als je vrij hebt, lol.
see you at minli`s -
02 Oktober 2006 - 18:39
Heather:
Hi Ramona!
i hope this is where i'm supposed to write! I saw the pic of robin in your photo book! :) we had such a nice time visiting with you! Ihope all is well back at home!
write to me soon! love from heather
26 Oktober 2006 - 13:50
Ome Toon:
Hallo Ramona, ik heb eindelijk jouw site gevonden, dat ziet er goed uit allemaal, en wat een leuke verhalen.
Groetjes uit Weert