Nieuwe foto's
Door: Moon
Blijf op de hoogte en volg Ramona
11 Maart 2007 | Mexico, Mexico-stad
How’s life in Holland?? Begint het al een beetje lente te worden of nog altijd lekker koud? Hier is het natuurlijk prachtig weer thihi! Al zou je dat niet zeggen als je me ziet… want een kleurtje wil niet echt lukken. Ben nu dus maar overgestapt van factor 30 naar factor 15 haha!
Het is alweer een maand geleden dat mijn vader, oom en tante aan boord waren… wat gaat de tijd toch snel! Heb me de afgelopen tijd bezig gehouden met gasten die hun bagage missen. Dit is normaal de meest relaxte taak die je kunt hebben, maar op de een of andere manier heb ik toch altijd pech. Waar we normaal zo’n 4 of 5 koffers missen… had ik er 25 of 35. Deze week was echt drama… 19 koffers waren naar het verkeerde schip gebracht… de Ryndam, die vervolgens twee dagen op zee was… Gasten hadden dus 4 van de 7 dagen geen bagage!
Maar goed.. genoeg over werk… Heb natuurlijk ook weer genoeg leuke dingen gedaan. Een paar weken geleden ging ik met Evert, Wilma en Roger uiteten in een seafood restaurant aan het strand in Mazatlan. Ik hou dan wel niet van seafood, maar had zoveel over dat restaurant gehoord. Zie foto’s! We zagen toen zo’n zeil-catamaran op het strand en besloten dat eens te proberen. Dat was echt super lachen. Evert (vriend Wilma van de brug) vond het alleen jammer dat de gids het werk deed. Bovendien hield deze ‘monkey-man’ (zo noemde hij zichzelf, erg toepasselijk) zich niet aan de afspraak en ging na een half uur weer naar de kant ipv een uur.
Een week later had ik met de tour-operator van Mazatlan geregeld dat we twee van die catamarans konden huren en dat we zonder gids mochten zeilen. Was een geslaagd dagje… met z’n achten (Remco & Marc- engineers, Evert- brug, Larissa & Mayke- kadetten vd brug, Roger- Spa Manager, Wilma & ik). Wilma werkte normaal in de Spa, maar was de afgelopen drie weken als ‘girlfriend onboard’. Heb ik echt een super tijd mee gehad! Zij had dan ook voor hotdogs gezorgd… die van de ene naar de andere boot gegooid werden. Drankje erbij… niets te klagen!
Hoogtepunt, nou ja meer ‘dieptepunt’ was dat we op volle snelheid Wilma verloren, die kukelde er gewoon vanaf. Was ff schrikken, maar uiteindelijk super lachen!
Beviel zo goed dat we de week erna weer gegaan zijn, alleen in een iets andere formatie.
Er was wat meer wind, dus we gingen wat harder dit keer… en we gingen op het einde nog bijna om ook.
Ik ben al een lange tijd alleen in Mazatlan ‘s middags vrij. Dit komt doordat mijn collega Caroline een duik cursus deed in Cabo San Lucas en ik zo aardig was J om daar dan altijd te werken. Vind Mazatlan eigenlijk de minst aantrekkelijke haven van de drie, maar dat zeilen heeft daar wel verandering in gebracht. Deze week gaan we waarschijnlijk ook weer! ;-)
Afgelopen woensdag heb ik in Puerto Vallarta een canopy tour gedaan. Van de ene naar de andere boom met kabel-banen in een regenwoud. Was echt heel gaaf!
Verder hebben we eindelijk nog eens een crew party gehad. Ik had natuurlijk wat carnavalsspulletjes en muziek en had gepland om een klein carnavalsfeestje te organiseren. Ik had de kapitein gemaild om toestemming te vragen (moet altijd zo officieel hier). Uiteindelijk kreeg ik als antwoord terug dat de ‘staf’ besloten had om een crew party te geven… voor 800 man dus! Al was het carnavals-effect een beetje verdwenen, heb ik me tock kostelijk geammuseerd! Zie wederom de foto’s!
Word trouwens een beetje gezien als de ‘party organiser’ hier. Vorige week kwam een stagiair van de brug mij vragen of ik een feestje voor Frans kon regelen. Aangezien ik in eerste instantie nog niet eens wist wie Frans was… zei ik dat ik haar best wilde helpen, maar dat ze zelf maar even toestemming aan de kapitein moest vragen… Anders mail ik ‘m elke week voor een feestje… denkt ie ook! Nou… half uur later krijgen Berenice & ik een email van de kapitein… met de vraag ‘wat voor feestje?’ Dacht uhhh das fraai… nu is het op eens weer ons feestje?? Mayke, die stagiair, overigens een super lachuh belg, had tegen de kapitein gezegd dat ze ‘van Ramona’ toestemming moest vragen…. Terwijl ze eigenlijk bedoelde dat ik haar de procedure uitgelegd had. Ach ja… kon er wel om lachen… en het einde van het verhaal is natuurlijk dat we weer een gezellig feestje gehad hebben!
Gister hebben we een ‘general drill’ gehad en kwamen de ‘US coast guards’ aan boord om te checken of dit volgens de regels verliep. Ze kunnen elke crewmember vragen stellen over de veiligheid van het schip en dan is het natuurlijk de bedoeling dat we daar de antwoorden op weten. Dit is belangrijker dan het lijkt… want als het niet goed gaat, kunnen ze het zomaar verbieden om te varen… tot dat het wel met succes afgelegd wordt.
Volgens de kapitein hebben we het met vlag en wimpel gehaald!!
Oja… ik ga trouwens een reddingsboot cursus doen. Wordt gegeven door de lifesaving officer, oftwel ‘de schot van de I-pod’ haha. Hoorde vandaag dat je daar een theorie en praktijk examen voor moet afleggen… en dan kun je vervolgens lifeboat of liferaft commander worden…. Hhmm… weet niet of ik daar nu blij mee moet zijn. Maar goed… wil altijd graag iets bijleren… en lijkt me ook wel leuk om zo’n bootje te besturen!
Zo, nu zijn jullie weer helemaal up-to-date dacht ik zo! Oow, vergeet bijna te vertellen dat mijn twee vriendinnetjes hier allebei van boord af zijn. Vorige week zaterdag is Wilma terug naar Zuid-Afrika gegaan en gister is Berenice ook vertrokken… snik, snik! Als ‘t goed is zie ik ze beide nog in Nederland eind april/ begin mei, want 21 april kom ik alweer naar huis toe! Dat zijn nog 6 cruises! Kijk ik toch wel weer naar uit hoor… om jullie allemaal weer te zien! Zet maar alvast in jullie agenda dat ik vrijdag 11 mei mijn 23, 24 & 25e verjaardag vier!!!! ;-)
Heel veel liefs,
Moon
Ps: Tante Annie… zou je me met hulp van Rein, wat foto’s door kunnen sturen?? Kan ik die ook op mijn site zetten!
11 Maart 2007 - 22:55
Cindy Van Minli:
hoi hoi, bedankt voor de leuke fotos. heb ik eindelijk beelden bij de verhalen, wordt het net een stripboek :-) . je mag inderdaad wat minder zonnebrandcreme opdoen, je bent net zo wit als toen je vertrok ;-) . lachuuuu. we zien je binnekort weer, leuk :-o (bijkletsen hoeft niet, lees alles hier wel whahahahahah). je bent optijd terug voor minli-pop. partyyyyyyyy :-o
groetjes aan iedereen on board -
12 Maart 2007 - 14:53
Pam:
Hé moon,
Leuke foto's zeg. dat zeilen lijkt me helemaal super, ben jalours op je. Die paar weekjes zullen weer snel voorbij zijn, voordat je het weet ben je weer int land. Nog veel plezier met zeilen en werken,
liefs Pam -
13 Maart 2007 - 15:12
Ellebel:
Ha Moontje!
Wat zie ik nu toch daar....een politiepak, dat komt me bekend voor, haha!! Ik ben de carnaval goed doorgekomen, als is het wel weer ff geleden. Ben ondertussen ook alweer op wintersport naar Sölden. Heerlijk geboard, lekker weer en goede apres ski! Helaas heb ik het de laaste dag op echt de laatste 100m niet helemaal heel kunnen houden en ben ik met een dikke knie naar huis gekomen. Balen dus, maar ws is er niet afgescheurd. In het huis verder ook alles goed. Hebben wel wat vertraging opgelopen, maar nu gaat het weer de goede kant op. Komend weekend gaat de houten vloer erin en die week daarna komt de keuken en de tafel en de stoelen en ja....dan kunnen we eindelijk in ons eigen stekkie gaan wonen, jippie!!
Werk ze nog enne de 11de stond al lang in mijn agenda genoteerd!!
Dikke kus en veel liefs, Ellies -
14 Maart 2007 - 16:01
Nicolle:
hey ramona, ik d8 even kijken op je site en jawel weer een nieuwe story :) dat cruises gaat je wel goed af zeg! het is heel hard werken maar volgens mij maak je ook wel heel veel leuke dingen mee zo aan je foto's te zien :)nog heel veel plezier dan ook de laatste paar weken en heel veel plezier weer in nederland, ben benieuwd wat dan weer je plannen zijn, weer varen of blijf je dan maar aan wal?? have fun! x nicolle -
20 Maart 2007 - 10:11
Gonda:
He Moon,
Gaaf dat zeilen! En dan met dat weer, heerlijk!
Krijg helemaal zin in de zomer als ik die foto's zie.
Geniet lekker van je laatste maand en wij zijn erbij de 11e!
Dikke knuffel Gon -
20 Maart 2007 - 11:56
Karin Lubbers:
Hoi Ramona,
leuke fotos's en verhalen. Dit weekend zijn je ouders en Manuela op bezoek geweest en hebben alle foto's laten zien. Echt geweldig allemaal. Waarschijnlijk komen wij ook binnenkort naar Limburg. We weten nog niet precies wanneer. Verheug me er al wel op. Geert en ik hopen dat het je lukt om er bij te zijn op onze bruiloft 6 juli.
Heel veel plezier nog en hopelijk tot binnenkort.
Veel liefs van Karin -
29 Maart 2007 - 13:59
Esther:
Heej Ramona! Je komt binnenkort weer naar Nederland! Eindelijk! Blijf je dan bij ons of ga je daarna weer lekker verder cruisen? Heb in ieder geval erg veel zin om weer gezellig op stap te gaan en helemaal bij te kletsen! Liefs Esther. -
03 April 2007 - 06:40
Nien:
Hey Moon,
Hoeistie? Ik verheug me op jouw thuiskomst, voor eventjes? Of blijf je nu iets langer bij ons? Hier zijn inmiddels ook weer veel nieuwe ontwikkelingen haha! En bovendien schijnt het zonnetje, dus hopelijk is dat ook nog het geval als jij terug komt!
Tot heel snel meissie!
Kus Nien -
05 April 2007 - 23:46
Familie Koetje:
ha die Ramona wij missen je wel, hier in Nederland !!! geweldig jou verhalen, je geniet er echt van. Hopelijk zien we jou gauw en het is altijd een plezier om jou site te bezoeken, heel leuk !!!
tot gauw ergens in april/ mei tot ziens heel veel lieve groetjes van de Koetjes !!!!! -
13 April 2007 - 21:07
Col:
Hey Moontje.
Leuke foto's. Geniet van je laatste week
en ik zie je snel. Dikke kus Col.